28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Δωρεάν μετακίνηση των Ανέργων με τα μέσα του ΟΑΣΑ

Δωρεάν μετακίνηση των Ανέργων με τα μέσα του ΟΑΣΑ

Δωρεάν μετακίνηση των Ανέργων με τα μέσα του ΟΑΣΑ. Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, αρ. 1293 Β΄ τεύχος, κοινή υπουργική απόφαση που επιτρέπει στο εξής, στους ανέργους να μετακινούνται δωρεάν στα μέσα μαζικών μεταφορών του ΟΑΣΑ. 090715-1

Συγκεκριμένα, οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς. Για τη χορήγηση της δωρεάν αυτής μεταφοράς, εφαρμόζεται η παράγραφος 4 του άρθρου 6 του Ν. 3920/2011, καθώς και το άρθρο 10 του Ν. 2963/2001 και η παράγραφος 2 του άρθρου 30 του Ν. 4313/2014, κατ’ αντιστοιχία.

Δηλαδή, η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων ισχύει για τα μέσα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος Αθηνών – Πειραιά, Τραμ, Λεωφορεία και Τρόλεϊ). Η υπουργική απόφαση έχει ισχύ από δημοσιεύσεώς της και για πάντα (εκτός και κάποια στιγμή στο μέλλον τροποποιηθεί), δηλαδή δεν είναι προσωρινή.

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω απόφαση για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων είναι ανεξάρτητη από τη τελευταία απόφαση για δωρεάν προσωρινή μετακίνηση του συνόλου του επιβατικού κοινού (έως και τις 10 Ιουλίου 2015) και η οποία σχετίζεται με την εφαρμογή της τραπεζικής αργίας.

Επίσης και όσον αφορά στους ανέργους, με την ίδια απόφαση, διαγράφονται τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως και 29 Ιουνίου του τρέχοντος έτους στους ως άνω εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ για μη καταβολή κομίστρου, ακόμη και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους κατά ΚΕΔΕ.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η συγκεκριμένη απόφαση «θα ανακουφίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανέργων που αδυνατούν να πληρώσουν εισιτήριο και γίνονται αναγκαστικά λαθρεπιβάτες των αστικών συγκοινωνιών. Η δέσμευσή μας απέναντι στην πιο ευάλωτη ομάδα της ελληνικής κοινωνίας έγινε πράξη και πλέον στόχος μας είναι να διευρύνουμε το μέτρο και στις συγκοινωνίες των άλλων πόλεων της χώρας. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία διερευνούμε τους τρόπους για την εκπλήρωση αυτού του σκοπού».

Δείτε αν θέλετε, την εν λόγω υπουργική απόφαση, εδώ.

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

 Πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού στην ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
 Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts