25 Απριλίου 2024

Εφαρμογή μηνιαίας καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ από 1.3.2015

Εφαρμογή μηνιαίας καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ από 1.3.2015

Κατάργηση της διμηνιαίας καταβολής εισφορών και εφαρμογή μηνιαίας καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ από 1.3.2015 ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφόλισης και Πρόνοιας.

εφαρμογή μηνιαίας καταβολής εισφορών στον ΟΑΕΕ

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας, καθορίζεται η διαδικασία για τη λειτουργία του νέου τρόπου καταβολής των εισφορών των ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε., οι οποίες, σε εφαρμογή του ν.4254/2014, προβλέπεται να μετατραπούν από διμηνιαίες σε μηνιαίες.

Η μηνιαία καταβολή θεσπίστηκε αφενός για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων οι οποίοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στη διμηνιαία καταβολή των εισφορών, αφετέρου για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του τρόπου είσπραξής τους.

Η εφαρμογή της μηνιαίας καταβολής θα ξεκινήσει από 1.3.2015 επειδή στο διάστημα αυτό η Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) θα ολοκληρώσει την τροποποίηση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος του Ο.Α.Ε.Ε., ώστε να υποστηρίζει την μηνιαία είσπραξη των εισφορών.

Στοιχεία από Ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφόλισης και Πρόνοιας της 11/09/2014

 

 

>>>•<<<

✎ ✎ ✎ Δείτε ακόμη…

✎ Μικρή αύξηση των Ανέργων τον Ιούλιο σε μηνιαία βάση

✎ Αποπληθωρισμού συνέχεια και τον Αύγουστο

Εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών σχετικά με την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ

 Απόφαση του ΟΗΕ υπέρ της δημιουργίας πλαισίου αναδιάρθρωσης εθνικών χρεών

 

 

Related posts