28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Η Τουρκία προετοιμάζεται συστηματικά και …

Η Τουρκία προετοιμάζεται συστηματικά και …

Σε όλο τον κόσμο, εννέα χώρες αυτή την στιγμή διαθέτουν αεροπλανοφόρο. Μάλιστα, έτσι ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αυτή την στιγμή, η Μεγάλη Βρετανία δεν διαθέτει κανένα – διέθετε βέβαια στο παρελθόν και κατασκευάζει, οπότε θα αποκτήσει ξανά σύντομα.

Ο Πίνακας που σας δείχνουμε, παρουσιάζει ποιες χώρες διαθέτουν ήδη αεροπλανοφόρα (σήμερα), με τις ΗΠΑ να είναι πρώτες με διαφορά. Όπως αναφέραμε, η Μεγ. Βρετανία κτίζει ένα. Επίσης χωρίς να είναι γνωστό, καθώς διεξάγεται με μυστικότητα υπολογίζεται όμως ότι κατά την τρέχουσα περίοδο, κτίζει και η Κίνα από ένα έως τέσσερα αεροπλανοφόρα (πέραν αυτού που ήδη διαθέτει βέβαια). Επίσης κτίζουν αεροπλανοφόρο, η Κορέα και η Ιαπωνία και ίσως σύντομα, να ξεκινήσει και η Σιγκαπούρη.

311015-3
Η Τουρκία όμως θα μπει στην ομάδα των χωρών που διαθέτουν αεροπλανοφόρο, καθώς εντός του 2015 ξεκίνησε project που θα υλοποιηθεί έως το 2021 , όπου τουρκικές επιχειρήσεις συνεργαζόμενες με την ισπανική ναυπηγική βιομηχανία Navantia, θα κατασκευάσουν ένα αεροπλανοφόρο (θα ονομαστεί Anadolu) όπως το ισπανικό Juan Carlos I, ένα ‘ελαφρύ’ αεροπλανοφόρο, που ήδη διαθέτουν οι Ισπανοί και είναι αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία. Το ισπανικό Juan Carlos I, είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ισπανία.

Το τουρκικό αεροπλανοφόρο που θα είναι παρόμοιο με το Juan Carlos I, θα κοστίσει περίπου $1 δισ.. Να τι γνωρίζουμε για το τουρκικό αεροπλανοφόρο (Anadolu):
Οι διαστάσεις του βάσει του σχεδιασμού, είναι 231 μέτρα μήκος, 32 μέτρα πλάτος, 6,8 μέτρα βύθισμα και 58 μέτρα ύψος.
Το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου θα αποτελείται από 261 άτομα συνολικά.
Θα μπορεί να μεταφέρει μια ντουζίνα σύγχρονων επιθετικών ελικοπτέρων, μια ντουζίνα υπερσύγχρονων αεροσκαφών stealth F-35B κάθετης απογείωσης/προσγείωσης, περί των 30 σύγχρονων τεθωρακισμένων Leopard 2, 27 αμφίβια αποβατικά σκάφη και γύρω στους 1.200 πεζοναύτες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια πλήρη στρατιωτική και ισχυρή δύναμη.

Το αεροπλανοφόρο θα παραδοθεί το 2020 στην Τουρκία, και εκτιμάται ότι θα είναι πλήρως επιχειρησιακά έτοιμο, το 2021. Και κρατηθήτε… η Τουρκία έχει παραγγείλει και συμμετέχει, στην κατασκευή άλλου ενός, παρόμοιου αεροπλανοφόρου / αμφίβιου πλοίου, το οποίο σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, αναμένεται να αποκτήσει περί του 2025, οπότε περίπου εκεί, στο 2025 με 2026, θα έχει δύο αεροπλανοφόρα / αμφίβια πλοία με μεγάλη δύναμη πυρός…

Επιπρόσθετα η Τουρκία, αναπτύσσει ένα υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενεάς και θα είναι η μία από τις εφτά συνολικά χώρες που θα διαθέτουν τέτοιο · οι άλλες έξι είναι: ΗΠΑ (αλλά μαζί με αυτές, θα το έχουν και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ), Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράν.

TAI FXΤο σχετικό project (TAI TFX, βλέπε φωτογραφία σχεδίασής του) ξεκίνησε η Τουρκία από το 2011 με την Turkish Aerospace Industries (Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία), στην αρχική του φάση (σχεδίασης) σε συνεργασία με την σουηδική Saab AB.
Το πρόγραμμα ανάπτυξης του υπερσύγχρονου μαχητικού αναμένεται να κοστίσει $120 δισ. (και με την ανάπτυξη του κινητήρα). Στόχος είναι το μαχητικό να είναι έτοιμο πριν το 2025. Και στο τρέχον έτος (2015) από τις πολιτικές αρχές της Τουρκίας, αναφέρθηκε ότι το project θα υλοποιηθεί σε ποσοστό 100% εγχώρια, χωρίς δηλαδή διεθνή υποστήριξη σε διάφορα μέρη, με χώρες όπως η Κορέα, Σουηδία, Βραζιλία και Ινδονησία που σχεδιάζονταν αρχικώς. Με άλλα λόγια, τουρκικές επιχειρήσεις θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν εξ ολοκλήρου το αεροσκάφος.

Αν μη τι άλλο, η Τουρκία κατά την περίοδο 2020 έως μέγιστα 2025, δείχνει να ενισχύεται εντόνως στρατιωτικά και να ξεφεύγει σε επίπεδο ποιότητας και ισχύος, καθιστάμενη ίσως Η υπερδύναμη της περιοχής της ΝΑ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Η Τουρκία βέβαια, ορθώς κοιτάζει τα συμφέροντά της… Είναι ωστόσο μία χώρα, που έχει από διάφορες μεριές γύρωθεν αυτής, πιθανά προβλήματα.
Δυστυχώς εμείς, που είμαστε μία εκ των χωρών που η Τουρκία έχει κατά καιρούς ή κατά παράδοση προβλήματα μαζί μας, μένουμε ολοένα και πιο πίσω

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εάν θέλετε στα κάτωθι links:

Για το Αεροπλανοφόρο:

• You’ll Never Guess Who’s Building an Aircraft Carrier Now (Seriously… Try)

• Spanish ship Juan Carlos I (L61)

Για το Αεροσκάφος:

• Fifth-generation jet fighter

[edit Δεκ. 2019]   Η Τουρκία προχώρησε σε συνεργασία με την Λιβυή βάσει της οποίας, οι δυο χώρες θα μπορούν να προχωρούν από κοινού στην εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών. Με την συμφωνία αυτή, που ουσιαστικά βάζει ‘χέρι’ στο Αιγαίο, θα μπορεί να κάνει γεωτρήσεις, σε μια πολύ μεγάλη έκταση, οσυία ελληνική. Προφανώς, η συμφωνία είναι παράνομη σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αλλά ποιος θα πειράξει τον Ερντογάν;

Η Τουρκία, εκτός του ότι είναι μια μεγάλη χώρα 80 εκατομμυρίων, που όλες οι άλλες μεγάλες χώρες, θέλουν να έχουν καλές σχέσεις μαζί της λόγω των οικονομικών συμφερόντων (μεγάλη αγορά), είναι παράλληλα σε πλεονεκτική γεωστρατηγική θέση, καθώς βρίσκεται και δίπλα στη Μέση Ανατολή αλλά και ακριβώς νότια της Ρωσίας, και γι’ αυτό, ιδίως οι αμερικάνοι, την χρειάζονται, σαφώς περισσότερο από εμάς.

Όπως θα έχετε ακούσει, η Τουρκία απέκτησε το εξαιρετικά εξελιγμένο ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400, το βεληνεκές του οποίου, πιάνει όλο το Αιγαίο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την επιχειρησιακή δυνατότητα των δικών μας μαχητικών αεροσκαφών. Επίσης πρόσφατα, ολοκλήρωσε με επιτυχία την δοκιμή οπλισμένου μη επανδρωμένου drone. Ο όρος “Γαλάζια Πατρίδα” χρησιμοποιείται κατά κόρον, εδώ και καιρό, από την τουρκική ηγεσία, και βέβαια με το Γαλάζια Πατρίδα, εννοεί το Αιγαίο.

To 2023 η Τουρκία θα εορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του νέου τουρκικού κράτους, της Δημοκρατίας της Τουρκίας (ίδρυση 1923). Παράλληλα, ο Ερντογάν, κατά τα τελευταία χρόνια και αναφερόμενος στο χρονικό ορόσημο του 1923, οπότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της Λωζάνης (που διαμόρφωσε εν πολλοίς τα σύνορα της σημερινής Τουρκίας), θεωρεί ότι στα 100 χρόνια η Συνθήκη μορεί να αλλάξει ως να έχει λήξη και έχει αναφέρει ξεκάθαρα και όχι μια και δυο φορές μονάχα, ότι οι Τούρκοι θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένα βήματα για να απελευθερώσουν δήθεν αλύτρωτες πατρίδες αλλάζοντας το status quo και αδιαφορώντας αν θα θιγούν τα συμφέροντα άλλων! Σε αυτό το σημείο να σας αναφέρουμε ότι ο Χίτλερ στο βιβλίο του “Ο Αγών μου” που είχε κυκλοφορήσει πριν την έναρξη του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου, ανέφερε συχνά πυκνά για την ανάγκη της Γερμανίας να αυξήσει τον ζωτικό της χώρο, προς άλλες χώρες της Ευρώπης – οι Άγγλοι και Γάλλοι, τον αγνόησαν και το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε: προετοιμάστηκε στρατιωτικά, και ξεκίνησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Τουρκία του Ερντογάν, αναφέρει συχνά πυκνά και ξεκάθαρα ότι το Αιγαίο είναι και δικό της, ήδη έχει δημιουργήσει με βραχονησίδες “γκρίζες ζώνες”, ας μην μιλήσουμε για τη Θράκη όπου το μουσουλμανικό στοιχείο επικρατεί και προφανώς είναι φίλα προσκείμενο προς την Τουρκία, και η Τουρκία εδώ και χρόνια, ετοιμάζεται στρατιωτικά και αυξάνει ολοένα περισσότερο την ισχύ της. Και το έχει ξανακάνει: στην Κύπρο, πριν αρκετά χρόνια.

Η Τουρκία λοιπόν προετοιμάζεται, συστηματικά εδώ και πολύ καιρό. Και κακά τα ψέμματα, στρατιωτικά, έχει ξεφύγει… Ας το έχουν υπόψη τους οι κυβερνήσεις της Ελλάδος, διότι εάν δεν μπορούμε να έχουμε εμείς, δική μας αποτρεπτική επαρκή δύναμη, μην περιμένουμε από “φίλους” να μας σώσουν. Οι “φίλοι”  το πολύ-πολύ, να παίξουν τους πόντιους πιλάτους, όταν θα δημιουργηθούν τετελεσμένα, με χαμένους εμάς. Όπως συνέβη στην Κύπρο το 1974. Ας προσέξουμε, και ας προετοιμαστούμε ποικιλοτρόπως και σε όλα τα επίπεδα (και ας είναι αχρείαστη η προετοιμασία…), διότι η Τουρκία φαίνεται ότι θα θελήσει να εορτάσει τα 100 χρόνια της, όχι μόνο με παρελάσεις… [end edit]

>>>•<<<

••• Θέλω fast track ποιοτική κατάρτιση, δια ζώσης!

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts