29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Σε λειτουργία και επισήμως η ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγραφή των χρεώσεων υπέρ τρίτων

Σε λειτουργία και επισήμως η ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγραφή των χρεώσεων υπέρ τρίτων

Το υπουργείο Ανάπτυξης μας ενημερώνει ότι λειτουργεί και επισήμως η ηλεκτρονική εφαρμογή του σχετικά με την καταγραφή των χρεώσεων υπέρ τρίτων, ώστε να πραγματοποιηθεί η απαιτούμενη ενημέρωση και εκκαθάριση αυτών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του μνημονίου.καταγραφή των χρεώσεων υπέρ τρίτων

Τι Είναι Οι Χρεώσεις Υπέρ Τρίτων

Οι χρεώσεις υπέρ τρίτων αποτελούν φόρους, εισφορές ή τέλη που πληρώνουν όλοι οι πολίτες μέσα από τις καθημερινές τους συναλλαγές και καταλήγουν σε άλλο φορέα από αυτόν που ο πολίτης πραγματοποιεί τη συναλλαγή. Υπάρχουν εκατοντάδες χρεώσεις υπέρ τρίτων οι οποίες έχουν ως δικαιούχους το δημόσιο, δήμους, ομοσπονδίες, συλλόγους, ινστιτούτα, συνδικάτα ή άλλους φορείς.

Παραδείγματα Χρεώσεων Υπέρ Τρίτων

1.H εισφορά 0,15% στην εισαγωγή ειδών από την αλλοδαπή , ο πρόσθετος φόρος 0,50% επί της αξίας των εισαγόμενων εμπορευμάτων και η εισφορά 2.0% στα εισιτήρια του ΟΣΕ.
2.Ένα άλλο παράδειγμα είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα οποία περιλαμβάνονται χρεώσεις υπέρ τρίτων όπως φαίνεται και στο απόκομμα του παρακάτω εισιτηρίου.

Σκοπός του Ιστότοπου

Ο σκοπός αυτού του ιστότοπου είναι να να γίνει μία πλήρης χαρτογράφηση των χρεώσεων υπέρ τρίτων καθώς και να εκφράσουν οι πολίτες την άποψή τους για αυτούς. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας θέλει με αυτό τον τρόπο να επαναξιολογήσει αυτούς τους φόρους και τις χρεώσεις στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης.

Για να καταθέσετε την άποψή σας πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στον ιστότοπο με ένα απλό ψευδώνυμο και ένα email διασφαλίζοντας την ανωνυμία σας.

Οδηγίες για την ανάρτηση των σχολίων σας

Δείτε τα σχόλια των πολιτών

Δείτε την ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης ΕΔΩ

 

Δείτε το Δελτίο τύπου του υπουργείου
ΥΠΑΑΝ

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση των τιμών και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει ότι από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ο διαδικτυακός ιστότοπος http://ggevm.cloudapp.net όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν επώνυμα ή ανώνυμα τις εισφορές που καταβάλλουν υπέρ τρίτων.

Παράλληλα μπορούν οι καταναλωτές να εκφράζουν ελεύθερα και τις απόψεις τους για τις χρεώσεις στo πλαίσιο ενός γόνιμου διαλόγου, καθώς σε αρκετά προϊόντα και υπηρεσίες έχει παρατηρηθεί ότι η τιμή τους αυξάνεται από τη χρέωση των συγκεκριμένων εισφορών.

Με τη λειτουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου και με την επικουρική συμβολή των πολιτών αναμένεται να υπάρξει πλήρης χαρτογράφηση των χρεώσεων οι οποίες εμπεριέχονται στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα αξιολογηθούν, θα εκτιμηθούν και θα ληφθούν οι ενδεδειγμένες αποφάσεις.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας καλεί το καταναλωτικό κοινό να συμμετάσχει στην προσπάθεια και να καταθέσει στο συγκεκριμένο ιστότοπο στοιχεία που αφορούν εισφορές υπέρ τρίτων στις χρεώσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

Από το Γραφείο Τύπου

 

>>>> Διαβάστε ακόμη <<<<

ΥΠΟΙΚ: Πως θα εισπραχθούν τα ανεξόφλητα ποσά ΕΕΤΑ 2013

Δικαστική απόφαση δικαιώνει άνεργο πατέρα 3 παιδιών και του δίνει ανάσα με μηνιαία πληρωμή δανείου 12,90 ευρώ

Εγκλωβισμένοι χιλιάδες δανειολήπτες σε δάνεια με Ελβετικό Φράγκο

Νέα ανακοίνωση του Υπουργείου: Σπεύσατε να υποβάλλετε τις φορολογικές σας δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου

Δικαιούχοι και προϋποθέσεις για χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές ασθένειας σε είδος

Νέος τρόπος υπολογισμού και Μειώσεις στο εφάπαξ

Ασφαλισμένοι ΙΚΑ-Δημοσίου: Πώς να βγαίνουν στη σύνταξη τέσσερα χρόνια νωρίτερα

Related posts