28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Οικονομική ενίσχυση για τα ψεύδη τους;

Οικονομική ενίσχυση για τα ψεύδη τους;

Η εκλογική χρηματοδότηση που θα χορηγηθεί στα πολιτικά κόμματα, για την αντιμετώπιση μέρους των εκλογικών τους δαπανών για τις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ανέρχεται συνολικά στο ποσό των €3,53 εκατ..

Αυτό το ποσό διανέμεται χονδρικά, ανάλογα της δύναμης εδρών που συνεπάγεται ότι το πολύ μεγαλύτερο μέρος του, το λαμβάνει ο Σύριζα και η Νέα  Δημοκρατία. Βέβαια ένα μικρό μέρος του ποσού, λαμβάνουν και τα κόμματα της Ευρωβουλής και μάλιστα και αυτά που στις ευρωεκλογές έλαβαν και 1,5% – αλλά αυτό είναι μικρό ποσό ως προς το σύνολο. Σημειώνουμε επίσης, ότι έχει εξαιρεθεί (ήτοι δεν λαμβάνει) η Χρ. Αυγή.

Στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, τον Ιανουάριο τρέχοντος έτους, η εκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων, ήταν συνολικά περίπου €4 εκατ..

Έχουμε λοιπόν συνολικά,  από αυτές τις δύο κοντινές χρονικά εκλογικές αναμετρήσεις,ένα ποσό €7,5 εκατ. που λαμβάνουν τα κόμματα, το μεγαλύτερο ποσοστό τα δύο μεγαλύτερα για την ενίσχυση των εκλογικών τους δαπανών.

Μα στην προεκλογική εκστρατεία, όπου λόγω αυτής υπάρχουν εκλογικές δαπάνες, τα δύο μεγάλα κόμματα, όπου άλλωστε εκ των πραγμάτων, ένα εκ των δύο θα βγει πρώτο και θα δημιουργήσει μια κυβέρνηση με κορμό το ίδιο, λένε ψέματα.

Όλοι γνωρίζουν ότι και ο Σύριζα έκανε στροφή 180 μοιρών σε σχέση με τα βασικά που έλεγε προεκλογικά των Εκλογών Ιανουαρίου 2015, όπως επίσης και η Νέα Δημοκρατία είχε κάνει το ίδιο, όταν εξελέγη το 2012. Και δεν μιλάμε για μικροδιαφορές στα ελάσσονα αλλά έπραξαν ακριβώς τα αντίθετα από ότι έλεγαν, σε όλα τα βασικά.

Επομένως και επί της ουσίας, γιατί δίδεται στα κόμματα αυτή η ενίσχυση ύψους μερικών εκατομμυρίων ευρώ από μια χειμαζόμενη οικονομία όπως η ελληνική, που μεγάλο μέρος των πολιτών δεν ξέρει πως θα τα φέρει βόλτα και χωρίς υπερβολή, εξαθλιώνεται; Δίδεται ενίσχυση για να μας κοτσάρουν ψέματα;

Διότι μιλάμε με δεδομένα, αυτό συνέβη και με τη Νέα Δημοκρατία το 2012 και με τον Σύριζα τον Ιανουάριο φέτος. Είναι παρανοϊκό να ενισχύονται από το κράτος τα κόμματα οικονομικά για προεκλογικούς σκοπούς, όταν αυτά έχουν αποδειχτεί ψεύτες σε όλα τα βασικά.

Αν είχαν τσίπα όλοι αυτοί οι αρχηγοί πολιτικάντηδες, θα έπρεπε να παραιτηθούν αυτής της χρηματοδότησης ή να την λάβουν αλλά αντί να τη διαθέσουν στον προεκλογικό τους αγώνα, να την διέθεταν προς ανακούφιση, έστω μικρή, έστω προσωρινή, κάποιων μεταξύ των πολλών που έχουν σήμερα ανάγκη.

Αυτό που πράττουν λοιπόν, ιδίως τα δύο μεγάλα κόμματα, είναι ηθικώς απαράδεκτο! Αν όμως είναι ηθικώς απαράδεκτα, είναι δυνατόν να μπορούν να κυβερνήσουν υπέρ των πολιτών και της κοινωνίας;

○○○<>○○○

⚠  Δεν είναι αστείο: Συνταξιούχος στην Ισπανία προσφέρει €5.000 σε όποιον προσλάβει τον γιο του (Φωτο)

⚠  Επίδομα €300 σε γονείς μαθητών Δημοτικού-Γυμνασίου με χαμηλά εισοδήματα… ή μήπως όχι;

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts