29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Παρέμβαση του ΟΕΕ για την παράταση υποβολής Οικονομικών Καταστάσεων …

Παρέμβαση του ΟΕΕ για την παράταση υποβολής Οικονομικών Καταστάσεων …

Παρέμβαση του ΟΕΕ για την παράταση υποβολής Οικονομικών Καταστάσεων … στο ΓΕΜΗ και της σύγκλισης της ΓΣ των Νομικών Προσώπων.ΟΕΕ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) μετά από διαμαρτυρίες των λογιστών φοροτεχνικών ότι είναι αδύνατη η υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ 20 ημέρες πριν την ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης (ήτοι την 10η Ιουνίου 2015) και λόγω καθυστερήσεων:

  • στην έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων 
  • στην έκδοση της Απόφασης της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων για τον καθορισμό των αντικειμένων και του τρόπου ελέγχου των ελεγκτών για την έκδοση του Φορολογικού πιστοποιητικού όπως προβλέπεται από το άρθρο 65 α του ΚΦΔ 4174/2015.
  • στην έκδοση σημαντικού αριθμού ερμηνευτικών αποφάσεων που επηρεάζουν τα αποτελέσματα των εταιριών και κατά συνέπεια την κατάρτιση του ισολογισμού (ενδεικτικά η απόφαση για τις εκπιπτόμενες δαπάνες η μη δεν έχει βγει ακόμα).

Προτείνει την άμεση προώθηση της παρακάτω τροπολογίας η οποία θεωρείται επιβεβλημένη για την παράταση των προθεσμιών που ορίζονται στο άρθρο 25 του κ.ν.2190/1920, στην παράγραφο 3 του άρθρου 10 του Ν. 3190/1955 και στην παράγραφο 2 του άρθρου 69 του Ν. 4072/2012.

Η Επιστολή του ΟΕΕ, έχει ως εξής:

Προς
Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών,
Ναυτιλίας και Τουρισμού
κ. Γεώργιο Σταθάκη

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε με βάση τις υφιστάμενες διατάξεις οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν τις οικονομικές καταστάσεις στο ΓΕΜΗ 20 ημέρες πριν την ημερομηνία σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης (ήτοι την 10η Ιουνίου 2015).

Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας μετά από διαμαρτυρίες των λογιστών
φοροτεχνικών ότι είναι αδύνατη η υποβολή στην ανωτέρω προθεσμία λόγω
καθυστερήσεων:
• στην έναρξη της λειτουργίας της εφαρμογής για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων
• στην έκδοση της Απόφασης της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων για τον καθορισμό των αντικειμένων και του τρόπου ελέγχου των ελεγκτών για την έκδοση του Φορολογικού πιστοποιητικού όπως προβλέπεται από το άρθρο 65 α του ΚΦΔ 4174/2015.
• στην έκδοση σημαντικού αριθμού ερμηνευτικών αποφάσεων που επηρεάζουν τα αποτελέσματα των εταιριών και κατά συνέπεια την κατάρτιση του ισολογισμού (ενδεικτικά η απόφαση για τις εκπιπτόμενες δαπάνες η μη δεν έχει βγει ακόμα).

Προτείνει την άμεση προώθηση της παρακάτω τροπολογίας η οποία θεωρείται
επιβεβλημένη για την παράταση των προθεσμιών που ορίζονται στο άρθρο 25
του κ.ν.2190/1920, στην παράγραφο 3 του άρθρου 10 του ν. 3190/1955 και στην
παράγραφο 2 του άρθρου 69 του ν 4072/2012:

«Mε απόφαση του Υπουργού Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, για κάθε εταιρική χρήση που έληξε μπορούν, οι προθεσμίες που ορίζονται στο άρθρο 25 του κ.ν. 2190/1920 (Α` 37), στην παράγραφο 3 του άρθρου 10 του ν. 3190/1955 (Α 91) και στην παράγραφο 2 του άρθρου 69 του ν. 4072/2012 (Α` 86), για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης και για την αντίστοιχη υποβολή (20 ημέρες πριν την σύγκλισή της) των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ, να παρατείνονται
για ένα μήνα μετά την προθεσμία, που ορίζεται από τις ισχύουσες Φορολογικές διατάξεις για το κλείσιμο του ισολογισμού της χρήσης αυτής και την υποβολή της Δήλωσης στο TAXISNET».

Κύριε Υπουργέ, η προώθηση της τροπολογίας κρίνεται αναγκαία, λόγω των συνεπειών της καθυστέρησης των προβλεπομένων φορολογικών διαδικασιών για τις οποίες δεν είναι υπεύθυνοι οι λογιστές φοροτεχνικοί και οι επιχειρήσεις αλλά η Φορολογική Διοίκηση με τη μη τήρηση των προβλεπομένων προθεσμιών για την κατάρτιση των οικονομικών καταστάσεων και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε.
Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

Διαφημιστείτε στο TaxCoach.gr. Επικοινωνήστε μαζί μας, στο info@taxcoach.gr, για να ακούσετε την πρότασή μας.

✎ ΒΕΘ: Η αγορά δεν αντέχει άλλες παλινωδίες
✎ Περί εκκρεμών Οικογενειακών Επιδομάτων από τον ΟΓΑ

✎ Οδηγός για τη συμπλήρωση της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φυσικών προσώπων
✎ Προσλήψεις από τον όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – Αιτήσεις έως 5 Ιουνίου 2015
✎ Ευκαιρίες απασχόλησης στον ΟΤΕ

Άλλες ενδιαφέρουσες Ειδήσεις

Related posts