28 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΥΠΑΚΠ: πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ

ΥΠΑΚΠ: πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ

Το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας παρέχει τη δυνατότητα σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ για πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη  την οποία μέχρι σήμερα στερούνταν, με προϋπόθεση μέσο εισόδημα στην τριετία 2011-2014 μέχρι 12.000 ευρώ και οφειλές μετά την 1-1-2011. 

πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 21 Αυγούστου 2014

Δυνατότητα σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη την οποία μέχρι σήμερα στερούνταν, δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Μετά από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΗΔΙΚΑ βρέθηκαν 65.835 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που πληρούν τα κριτήρια του Ν.4254/2014 (μέσο εισόδημα στην τριετία 2011-2014 μέχρι 12.000 ευρώ, οφειλές μετά την 1-1-2011) και πλέον θα λαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη.

Τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού συστήματος «ΑΤΛΑΣ» και έτσι – όπως όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας μας – δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ για θεώρηση των βιβλιαρίων τους, καθώς όλοι οι αρμόδιοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στους οποίους μπορούν να αποταθούν έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης της ηλεκτρονικής θεώρησης.

Όπως δήλωσε και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:
«Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της κρίσης, παρέχοντας πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, στοχευμένα και αποτελεσματικά, σε κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και τις οικογένειες τους που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα».

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι 65.835 ασφαλισμένοι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και να ενημερώνονται για την καταχώρηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης.

 

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

Related posts