19 Απριλίου 2024

Συμψηφισμό υποχρεώσεων με Αναδρομικά για τους Ένστολους ζητούν από τη ΝΔ

Συμψηφισμό υποχρεώσεων με Αναδρομικά για τους Ένστολους ζητούν από τη ΝΔ

Συμψηφισμό υποχρεώσεων με Αναδρομικά για τους Ένστολους ζητούν από τη ΝΔ. Τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των ένστολων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη.Συμψηφισμό υποχρεώσεων με Αναδρομικά για τους Ένστολους ζητούν από τη ΝΔ

Την ερώτηση υπέγραψαν οι κάτωθι βουλευτές: Ανδρέας Μαρίνος, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Εμμανουήλ Κόνσολας, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Κοντογεώργος, Ευθύμιος Καρανάσος, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Γεωργαντάς, Μιχάλης Ταμήλος, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Ασπασία Μανδρέκα, Μαρία Αντωνίου, Τάνια Ιακωβίδου, Ασημίνα Σκόνδρα, Ελένη Θεοδώρου Μακρή, Άννα Καραμανλή.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να αποδεχθεί τον συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. κ.λπ.) για τουλάχιστον τρία έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Οι συγκεκριμένοι βουλευτές έκαναν παράλληλα μνεία στη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων. Αναφέρθηκαν επίσης ότι οι ένστολοι αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας, που δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες ρυθμίσεις, ενώ υπογραμμίζουν ότι με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους αλλά και την αναδρομική μείωση των συντάξεων τους, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.

Το χρύσωσαν δηλαδή το χάπι…

 

 

>>>•<<<

✎ ✎ ✎ Δείτε ακόμη…

✎ Αποτελέσματα απογραφής συνταξιούχων του Δημοσίου – Ολική απογραφή κάθε 5 χρόνια για τους συνταξιούχους του Δημοσίου

✎ Για Λογιστές: Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης 2014 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

 Εισπράξεις €15,37 εκατ. τον Αύγουστο του Κ.Ε.Α.Ο.

✎ ΥΠΑΑΝ & GOOGLE: Διοργάνωση workshops για μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας

✎ Ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Διοίκησης κατά €2,61 δισ. στο οκτάμηνο

✎ Επιστολή ΠΟΜΙΔΑ προς ΥΠΕΚΑ: Μόνιμο «χαράτσι» χειρότερο από τον ΕΝΦΙΑ η «ταυτότητα κτιρίου»

Related posts