28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Οκτώ Σοφές Συμβουλές του Σύγχρονου Μάνατζμεντ

Οκτώ Σοφές Συμβουλές του Σύγχρονου Μάνατζμεντ

«Λέγοντας πάντα την αλήθεια, δεν πρόκειται να ξεχάσεις τίποτα»…

…«Όταν έχετε δίκιο, μην το φωνάζετε»…

Του Μ. ΓαβριήλMANAGEMENT

Οκτώ Σοφές Συμβουλές του Σύγχρονου Μάνατζμεντ

Ακόμα κι αν ζητούσατε τη συμβουλή 100 έμπειρων Μάνατζερ, πιθανόν να σας έλεγαν ότι δεν γνωρίζουν πολλά για «Μοντέλα Διοίκησης» που συζητιούνται. Αντίθετα, το πιθανότερο είναι να σας έλεγαν το εξής: «Μη φοβάστε τη φράση “δεν γνωρίζω”». Αν δεν ξέρετε την απάντηση, μην προσπαθήσετε να μπλοφάρετε. Αν έχετε άδικο, παραδεχτείτε το. Αν πάλι έχετε λάθος, απολογηθείτε γι’ αυτό. Ένας σοφός άνθρωπος είπε κάποτε: «Λέγοντας πάντα την αλήθεια, δεν πρόκειται να ξεχάσεις τίποτα».

«Ποτέ μην κουτσομπολεύετε».

Κι αν ακόμα θέλει κάποιος να κουτσομπολέψει μαζί σας, πείτε του ευγενικά ότι δεν σας ενδιαφέρει. Η νοοτροπία αυτή βρίσκει εφαρμογή και στις επιχειρήσεις. Όταν κάποιος κουτσομπολεύει, κινδυνεύει τόσο η καριέρα του ατόμου που εισπράττει το κουτσομπολιό, όσο και του ατόμου που κουτσομπολεύει.

«Καμία δουλειά δεν είναι κατώτερή σας».

Μη νομίζετε ότι είστε υπεράνω όλων. Προσπαθήστε να δίνετε το καλό παράδειγμα και να ασχολείστε με όλα, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι που όλοι αποφεύγουν.

«Προσπαθήστε να μοιράζεστε τον έπαινο».

Οι μάνατζερ που μοιράζονται τον έπαινο είναι περισσότερο ισχυροί από αυτούς που τον παίρνουν όλο επάνω τους.

«Να ζητάτε βοήθεια».

Αν νομίζετε ότι τα καταφέρνετε μόνοι σας, συνεχίστε έτσι. Αν όμως φτάσετε στα όριά σας, ζητήστε κάποιον να σας βοηθήσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι ικανοποιούνται όταν προσφέρουν χείρα βοηθείας. Επιπλέον, κατά αυτό τον τρόπο δημιουργείτε μία φιλική εικόνα για τον εαυτό σας και έτσι αυξάνεται το αίσθημα της αλληλεγγύης.

«Κρατήστε το μισθό σας μυστικό».

Δεν είναι καλό να συζητάτε το μισθό που παίρνετε. Μπορεί να θυμώσετε γιατί παίρνετε λιγότερα από κάποιον άλλο ή να θυμώσει κάποιος άλλος μαζί σας.

«Όταν δεν συμπαθείτε κάποιον, μην το δείχνετε».

Ιδιαίτερα μάλιστα όταν είστε ανώτερός του. Μην γκρεμίζετε γέφυρες επικοινωνίας και μην προσβάλετε άλλους καθώς εξελίσσεστε.

«Να δίνετε τόπο στην οργή».

Πολύ συχνά συμβαίνει αυτό που δεν θέλουμε: δεν αναλαμβάνουμε το project που επιθυμούμε ή δεν παίρνουμε την προαγωγή που τόσο ελπίζαμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις, προσπαθήστε να φανείτε ευγνώμονες και διπλωματικοί και… να βλέπετε μπροστά. Δίνοντας έμφαση σε τέτοια ζητήματα περισσότερο κακό παρά καλό θα κάνει στην καριέρα σας.

«Όταν έχετε δίκιο, μην το φωνάζετε».

Η μοναδική φορά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φράση «εγώ σας το είπα» είναι όταν κάποιος σας πει: «είχες δίκιο, θα μπορούσα να είχα πετύχει στο project αυτό».

Πηγή: www.epistimonikomarketing.gr

 

************************************************************************************************

Steve Jobs: “Stay Hungry, Stay Foolish”

Related posts