24 Απριλίου 2024

Τέλη Απριλίου αναμένεται η έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Τέλη Απριλίου αναμένεται η έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, η ηλεκτρονική πύλη του Τaxisnet και την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φορολογικού έτους 2016 για περισσότερους από 6 εκατ. φορολογουμένους, αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Απριλίου.

Το Taxisnet αναμένεται να  παραμείνει ανοικτό σχεδόν για τρεις μήνες και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα πρέπει να εξοφληθεί η πρώτη εκ των τριών διμηνιαίων δόσεων του φόρου εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραφε ήδη ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, δίνεται προθεσμία έως τις 31 Μαρτίου στις επιχειρήσεις και στα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2016.

Εξαιρετικά, για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η 30ή Ιουνίου.

Τα νέα φορολογικά έντυπα έχουν ήδη σχεδιαστεί, με τις περισσότερες αλλαγές να αφορούν όσους αποκτούν αγροτικά εισοδήματα, ενώ μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες θα έχουν την έκπτωση φόρου 1.900 – 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών, που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο χωρίς να απαιτείται να εμφανίσουν δαπάνες με αποδείξεις.


Δείτε ακόμη…


 Τα 7 συχνότερα λάθη στις Διαπραγματεύσεις

• Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund)

• Ανακοίνωση ΕΦΚΑ: Τι είναι και τι θέλει ο ΕΦΚΑ

• Ανάλυση: Ποιες οι Δαπάνες που χτίζουν αφορολόγητο – Εξαιρέσεις και ειδικές περιπτώσεις

Related posts