19 Απριλίου 2024

Το μυστικό της επιτυχίας που της χάρισε μια θέση στην Airbnb

Το μυστικό της επιτυχίας που της χάρισε μια θέση στην Airbnb

Το μυστικό της επιτυχίας που της χάρισε μια θέση στην Airbnb, της Χρύσας Σωτηράκη

Στο βιβλίο του, «ο Αλχημιστής», ο Paulo Coelho, αναφέρει τη γνωστή σε όλους μας φράση  «Όταν θέλεις κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το κατορθώσεις». Είναι όμως αρκετό από μόνο του αυτό;;;

Μάλλον όχι και το γνώριζε ήδη η Nina Mufleh, μια νεαρή κοπέλα από τη Μέση Ανατολή, που τον τελευταίο χρόνο έμενε στο San Francisco, με όνειρα και φιλοδοξίες να εργαστεί στη γνωστή πλατφόρμα Airbnb* που εδρεύει επίσης στο San Francisco.

(*Airbnb = ιστοσελίδα καταχώρησης, εύρεσης και ενοικίασης καταλυμάτων, όπου ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 από τον Joe Gebbia, τον Brian Chesky και τον Nathan Blecharczyk και έχει βάση το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια).

Σύμφωνα με το Βusiness Insider, η Nina Mufleh, προσπάθησε, με διάφορους τρόπους (μέσω emails, μέσω αγγελιών) να έρθει σε επαφή με την εταιρεία αλλά χωρίς επιτυχία.

Και τότε η Nina Mufleh, αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Πως; Aποφάσισε να  αλλάξει τρόπο προσέγγισης , να αναβαθμίσει την ανεύρεση εργασίας σε άλλο επίπεδο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό  βιογραφικό που να αντανακλά το site της Airbnb.

Σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε στο Βusiness Insider, έστειλε το βιογραφικό της  σε πρώην συναδέλφους της για feedback Δευτέρα βράδυ και στη συνέχεια, Τρίτη, το υπέβαλε στην Airbnb. Το αποτέλεσμα προσέλκυσε την προσοχή τόσο μέσα όσο και έξω από την εταιρεία (CEO & CMO της Airbnb).

Τι έκανε τόσο ενδιαφέρον το βιογραφικό της; Το γεγονός ότι δεν επέλεξε να επικεντρωθεί στην επαγγελματική της εμπειρία ( πληροφορίες που θα μπορούσαν τα στελέχη της Airbnb, να λάβουν μέσω του Linkedin προφίλ της, πολύ εύκολα).

Αντίθετα, το βιογραφικό της, αναδείκνυε όλες τις γνώσεις της για την ταξιδιωτική βιομηχανία, τις ιδέες της που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην Airbnb και την άποψη της για ποια θεωρούσε ότι πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα της εταιρείας. Χρειάστηκε περίπου 1 βδομάδα για να φτιάξει το βιογραφικό (να συγκεντρώσει τα δεδομένα, να κάνει έρευνα και να δημιουργήσει το design σε συνεργασία με ένα ειδικό, που είχε γνωρίσει σε προηγούμενη εργασία της).

Η Nina Mufleh ανέφερε στο Business Insider πως προσπαθούσε επί μήνες να έρθει σε επαφή με την Airbnb, και όταν κατάφερε να συναντηθεί με την εταιρεία και πάλι δεν κατάφερε να γίνει αποδέκτης μιας θέσης εργασίας στην εταιρία.  Η αδελφή της μάλιστα, της είχε προτρέψει να  προχωρήσει παρακάτω, γιατί ήδη είχε δοκιμάσει τα πάντα.

Τότε ήταν που η Nina Mufleh σκέφτηκε, όπως είπε στο Βusiness Insider,  ότι “Στην πραγματικότητα σκέφτηκα, δεν είχα κάνει ό,τι μπορούσα.  Έχω κάνει τα ίδια πράγματα πολλές φορές, αλλά δεν δοκίμασα διαφορετικές προσεγγίσεις.”

Ο γνωστός, Αμερικανός ηθοποιός & σκηνοθέτης, Γούντυ Άλλεν, είπε ότι Το μυστικό της επιτυχίας, είναι ΝΑ ΕΙΣΑΙ διαφορετικός από τους άλλους.

Άραγε η έμπνευση της Nina Mufleh να ήταν ο γνωστός ηθοποιός ή η επιθυμία και το πείσμα της να φτάσει στο στόχο της; Δεν ξέρουμε … αλλά το σίγουρο είναι ότι η διαφορά της Nina της έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα!!!

 

Τι έκανε και τι δεν έκανε η Nina Mufleh;

1ον Στα δύσκολα δεν τα παράτησε

Βρήκε στο δρόμο της δυσκολίες, προκλήσεις και αντιξοότητες, αλλά δεν τα παράτησε. Όπως είπε και ο Ντιν Καρνάζης,  ο Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος «Στα ζόρια δεν τα παρατάμε».

2ον Στόχευσε ψηλά και έδρασε

γιατί ήξερε ότι όσο πιο ψηλά θέτουμε τον πήχη τόσο περισσότερα θα πετύχουμε στη ζωή μας  και ακόμη και αν δεν πετύχουμε την κορυφή, τουλάχιστον θα φτάσουμε αναπόφευκτα, ψηλά.

3ον Τόλμησε να κάνει τη διαφορά

Διατήρησε τη ψυχραιμία της, καθόρισε αυτό που μπορεί να την κάνει να ξεχωρίσει  από τον ανταγωνισμό και το παρουσίασε με έναν τρόπο που να προσελκύσει την εταιρία.

  • Ίσως το μυστικό για τη δημιουργία διαφοροποίηση μας, είναι η κατανόηση αυτού που θέλει πραγματικά η άλλη πλευρά και η παρουσίαση του καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο!

⇒ Δείτε μερικά στιγμιότυπα από το βιογραφικό της που μοιάζει με Airbnb προφίλ υποδοχής (πηγή Βusiness Insider)

⇒ Μπορείτε να δείτε όλο το βιογραφικό της εδώ…

Και μη ξεχνάτε:

Να χρησιμοποιείτε ό,τι ταλέντα έχετε. Το δάσος θα ήταν ένα πολύ σιωπηλό μέρος αν τα μόνα πουλιά που κελαηδούσαν, ήταν αυτά που κελαηδούν καλύτερα(Henry Van Dyke)

28.01.2017 / Xrisa Sotiraki (Ex. Account Manager-Business Consultant – LOLplus.gr Team – Λογιστικές Ολοκληρωμένες Λύσεις)


Δείτε ακόμη…

Εσείς έχετε fixed mindset ή growth?

10 Best Investing Books of all times!


 

 

 

 

Related posts