19 Απριλίου 2024

Τροπολογία-σκάνδαλο κατέθεσαν 7 βουλευτές της ΝΔ

Τροπολογία-σκάνδαλο κατέθεσαν 7 βουλευτές της ΝΔ

Τροπολογία-σκάνδαλο κατέθεσαν 7 βουλευτές της ΝΔ που αφορά σε κακοδιαχείριση αγροτικών συνεταιρισμών, έτσι ώστε οι υπαίτιοι να ξεφύγουν των συνεπειών.Βουλή, ΝΔ

Συγκεκριμένα, εφτά βουλευτές της ΝΔ (οι Διον. Σταμενίτης, Σάββας Αναστασιάδης, Κ. Κουκοδήμος, Λαζ. Τσαβδαρίδης, Ευστ. Κωνσταντινίδης, Κωνστ. Κόλλιας, Ασημ. Σκόνδρα), προφανώς βλέποντας μπροστά τους τις εκλογές, φαίνεται ότι προσπαθούν να περάσουν από την Βουλή ως ρουσφέτι, πολλά και κατά τα φαινόμενα ‘πονηρά’.

Κατατέθηκε συνεπώς χθες τροπολογία, η οποία μάλιστα ήταν Εκπρόθεσμη, με την οποία ζητούν, οι διαχειριστές αγροτικών συνεταιρισμών που βρίσκονται σε εκκαθάριση και αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη, να μπορούν να παίρνουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Αναφέρει αναλυτικά η τροπολογία στην αιτιολογική έκθεση ότι για τους υπό εκκαθάριση αγροτικούς συνεταιρισμούς, κρίνεται δίκαιο, να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθαρίσεως των συνεταιρισμών, ώστε αν τυχόν το Δημόσιο, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, τα πιστωτικά ιδρύματα, η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ και τρίτοι, ικανοποιηθούν από την περιουσία της εκκαθαρίσεως, να μην στρέφονται και εναντίον των περιουσιών των φυσικών προσώπων που άσκησαν Διοίκηση.

Έτσι λοιπόν προτείνεται ένα είδος επικουρικής ευθύνης, η οποία θα λειτουργήσει μετά το πέρας της εκκαθαρίσεως. Από τη διαδικασία της αναστολής εξαιρείται ο εκκαθαριστής ή σύνδικος.

Βάσει της τροπολογίας, προτείνεται η αναστολή για τα πρόσωπα (της Διοίκησης των συνεταιρισμών) κάθε πράξης εκτελέσεως που αφορά στην ατομική τους ιδιοκτησία κινητή και ακίνητη.

Για το διάστημα που διαρκεί η εκκαθάριση των συνεταιρισμών, χορηγείται στα πρόσωπα αυτά (της Διοίκησης των συνεταιρισμών) φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Μετά το πέρας της εκκαθάρισης των συνεταιρισμών και εφόσον δεν έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές προς ομάδες παραγωγών, το κράτος, προς τράπεζες, τότε έχουν ποινική και αστική ευθύνη τα πρόσωπα που είχαν την διαχειριστική ευθύνη κατά το χρόνο που γεννήθηκαν οι οφειλές και εφόσον αποδειχτεί ότι εκ δόλου δεν καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά.

Ουσιαστικά, βάσει αυτής της τροπολογίας, υπάρχει ο κίνδυνος οι επικεφαλής αυτών των συναιτεριστικών ενώσεων, έχοντας πλέον φορολογική ενημερότητα, να μεταβιβάσουν περιουσιακά στοιχειά σε τρίτα άτομα και όταν θα βγουν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, που θα τους ζητούν χρήματα πίσω, να προβάλλουν απουσία περιουσιακών στοιχείων.

Όπως αναφέρθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης, η τροπολογία είναι ‘φωτογραφική’ και αφορά συγκεκριμένες συνεταιριστικές οργανώσεις.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Ευκαιρίες Επιδότησης προσεχώς
Ενισχύστε την απασχολησιμότητά σας!
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Ἐνδιαφέροντα Σεμινάρια!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts