29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Άνω των €700 εκατ. και 10.000 νέες θέσεις εργασίας από την διαχείριση αποβλήτων

Άνω των €700 εκατ. και 10.000 νέες θέσεις εργασίας από την διαχείριση αποβλήτων

Άνω των €700 εκατ. και 10.000 νέες θέσεις εργασίας από την διαχείριση αποβλήτων. Αυτό ανάφερε και παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης σε σχετική Ημερίδα.Άνω των €700 εκατ. και 10.000 νέες θέσεις εργασίας από την διαχείριση αποβλήτων

Συγκεκριμένα στην Ημερίδα της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: “Διαχείριση/Ενεργειακή Εκμετάλλευση Αποβλήτων στην Ελλάδα”, ο υπουργός εξήγγειλε φιλόδοξα σχέδια.

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι περισσότερο από το 80% των αποβλήτων στη χώρα μας, διατίθεται σήμερα σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) με μεγάλες περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την ελλιπή ή πλημμελή διαχείριση των αστικών υγειονομικών ή επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.

Το υπουργείο ωστόσο – είπε ο κ. Μανιάτης – καταβάλλει συστηματικές προσπάθειες να αντιμετωπίσει τις χρόνιες αδυναμίες και ελλείψεις στις υποδομές.

Ο υπουργός αναφέρθηκε όσον αφορά στην ενεργειακή εκμετάλλευση, στις τεράστιες δυνατότητες που προσφέρουν το βιοαέριο, η βιομάζα. Υπάρχουν καθυστερήσεις, ανάφερε, που οφείλονται κυρίως στην γραφειοκρατία και στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Όσον αφορά στην εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Οδηγιών, είπε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην πρόληψη, στην επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση, την ανάκτηση προϊόντων και ενέργειας, την ενεργειακή αξιοποίηση, ενώ σε τελευταίο επίπεδο διαβαθμίζονται οι ΧΥΤΑ.

Ο Γιάννης Μανιάτης ανάφερε ότι στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, το ΥΠΕΚΑ σκοπεύει να επενδύσει άνω των €700 εκατ. με προοπτική δημιουργίας ως και 10.000 νέων θέσεων εργασίας.

Related posts