28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Έναρξη κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους

Έναρξη κατασκηνωτικού προγράμματος για παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους

 

Διετής παράταση της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στο ΕΣΠΑ 2014-2020

Σε συνάντηση που είχε η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) τα οποία είναι δράση συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, μέχρι 30/6/2017, η Υπουργός ανακοίνωσε τα εξής:

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας Ηλικιωμένων (ΟΦΗΛΙ) και μετά από διαβούλευση του Υπουργείου με τις Υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, παρατείνεται η διάρκεια λειτουργίας των ΚΗΦΗ, ως δράσης χρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ, για δύο ακόμη χρόνια, μέχρι 30/6/2019.

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς τις Περιφέρειες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, και έχουν αποσταλεί στις Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών οδηγίες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να υλοποιηθεί η διετής παράταση λειτουργίας των ΚΗΦΗ.


Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον


Στις αρχές Ιουλίου 2017 ξεκινά το πρόγραμμα κατασκηνώσεων το οποίο απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας (παιδιά και ηλικιωμένοι με χαμηλά εισοδήματα ή που έχουν ανάγκη φροντίδας και  παιδιά ή ενήλικες ΑμεΑ).

Δώδεκα Δήμοι (Αγιάς, Αλεξανδρούπολης, Αμφιλοχίας, Βόλβης, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Παγγαίου, Πολυγύρου, Χανίων και Χερσονήσου) στην χώρα επιχορηγούνται με ένα συνολικό ποσό δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων εβδομήντα πέντε χιλιάδων (€ 2.475.000) ώστε από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου να προσφέρουν δημιουργικές δράσεις αναψυχής σε περίπου 10.000 άτομα (5.500 παιδιά, 1.500 ηλικιωμένοι και 3.000 ΑμεΑ), οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στους χώρους των κατασκηνώσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά, στα μέσα Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε ειδική σύσκεψη εκπροσώπων των Δήμων, της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων και του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας, Δ. Καρέλλα, προκειμένου να προετοιμασθεί έγκαιρα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η υλοποίηση του προγράμματος.

Related posts