28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ένα μυστικό του πως προσλαμβάνει η Google

Ένα μυστικό του πως προσλαμβάνει η Google

Όπως αναφέρει η Yasmin Green, επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας Jigsaw του Ομίλου της Google, στον όμιλο της Google, δεν είναι το Ph.D. που θα σου εξασφαλίσει μια θέση εργασίας εντός του Ομίλου. Ούτε ο καλός βαθμός στο πτυχίο, ούτε καν η πολύ καλή εργασιακή εμπειρία.

Αυτό που κοιτάζουν και δίδουν έμφαση στην αναζήτησή τους, είναι ο αιτούμενος για εργασία στον όμιλο, να μην έχει ‘γραμμική πορεία’. Συνεπώς όχι και μια τόσο κοινή πορεία για να βρεθούν όπου βρίσκονται σήμερα. Ψάχνουν για κάτι που να δείχνει μια τρόπος του λέγειν, εκκεντρικότητα, που να κάνει το βιογραφικό ξεχωριστό. Για παράδειγμα, έχουν άτομα στην εταιρία τους που έπαιξαν μπάσκετ στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ ή που είναι τραγουδιστές ακαπέλα (χωρίς την συνοδεία μουσικών οργάνων) ή κάποιον που είναι παθιασμένος με τις 3D εκτυπώσεις.

Με άλλα λόγια ενδιαφέρονται για ανθρώπους που είναι παθιασμένοι, διότι στο επαγγελματικό πεδίο, θα συναντήσουν συχνά μεγάλα προβλήματα και άνθρωποι χωρίς πάθος, ακόμα και εάν έχουν άλλα σημαντικά προσόντα όπως π.χ. ένα Ph.D. ή ένα υψηλό βαθμό πτυχίου, απλά, είναι πολύ πιθανό να τα παρατήσουν και να μην αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Δείτε την Yasmin Green, να τα αναφέρει σε ένα πολύ σύντομο βίντεο:

Related posts