19 Απριλίου 2024

Αυτοεξαίρεση δικαστικών από την υποχρέωση δήλωσης των μετρητών και τιμαλφών σε θυρίδες αλλά και εκτός τραπεζών

Αυτοεξαίρεση δικαστικών από την υποχρέωση δήλωσης των μετρητών και τιμαλφών σε θυρίδες αλλά και εκτός τραπεζών

Τέσσερις δικαστικές Ενώσεις είχαν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά την Υπουργική Απόφασης σχετικά με τις Δηλώσεις Πόθεν Έσχες, των δικαστών και εισαγγελέων, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά στην δήλωση των φυλασσομένων τιμαλφών, μετρητών, κ.λπ. σε θυρίδες ή εκτός τραπεζών.

Οι τέσσερις δικαστικές Ενώσεις είχαν προσφύγει στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί η εν λόγω Υπουργική Απόφαση, ως αντισυνταγματική και παράνομη.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1468/2016 Απόφασή της, έκρινε ότι η Υπουργική Απόφαση, «δεν έχει έδαφος εφαρμογής στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς».

Το ότι δεν αφορά σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, προκύπτει και από το υπόμνημα που κατέθεσαν οι αρμόδιοι υπουργοί, στο οποίο σημειώνουν ότι δεν αφορά η επίμαχη απόφασή τους το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα.

Οπότε από ό,τι καταλαβαίνετε, οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας μας, αυτοεξαιρέθηκαν από την υποχρέωση Πόθεν Έσχες, μέσω αναλυτικής δήλωσης χρημάτων και τιμαλφών που περιέχονται σε τραπεζικές θυρίδες αλλά και εκτός αυτών.

Related posts