16 Απριλίου 2024

Βασικός συνεργάτης η TUI για την Ελλάδα, με επενδύσεις θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη

Βασικός συνεργάτης η TUI για την Ελλάδα, με επενδύσεις θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη

Ο μεγάλος τουριστικός οργανισμός TUI ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την παρουσία του στην χώρα μας με το άνοιγμα 10 νέων πεντάστερων και τετράστερων ξενοδοχείων.

Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στην Ελλάδα, ο  CEO της TUI, Fritz Joussen, αφού συναντήθηκε με ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες όπως ο πρωθυπουργός και η κα Κουντουρά, παρουσίασε τα νέα επενδυτικά σχέδια της εταιρίας για την Ελλάδα.

Συζητήθηκαν επίσης σημαντικά σχετικά θέματα, όπως η βελτίωση των υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικό δίκτυο) που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, συμβάλλοντας στην από όλους επιθυμητή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και συνδέοντας τον τουρισμό με άλλους παραγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως οι αγροτικές καλλιέργειες και πρωτογενής παραγωγή, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Κάτι τέτοιο, ήδη σχεδιάζεται να προσφερθεί για την περιοχή της Κρήτης, που εκτός της πλούσιας φυσικής ομορφιάς, διαθέτει και ενδιαφέρουσα πρωτογενή παραγωγή και αγροτικές καλλιέργειες.

Η Ελλάδα είναι ένας εκ των νικητών της θερινής περιόδου του 2017, ανέφερε ο Joussen και πρόσθεσε ότι ο τουριστικός τομέας, προσφέρει από την μεγαλύτερη απασχόληση στην χώρα.

Η TUI αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι, περίπου κατά 10% σε 2,5 εκατομμύρια. Επίσης, οι επισκέπτες μέσω κρουαζιέρων της TUI (Hapag Lloyd Cruises, TUI Cruises και Thomson Cruises) προς 26 ελληνικά λιμάνια, αυξήθηκαν περίπου κατά 20%. Η Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι ήταν για την TUI εντέλει, ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός μετά την Ισπανία.

Ο Joussen στις σχετικές συζητήσεις με πολιτική ηγεσία της χώρας μας, ανέφερε ότι οι υποδομές είναι σημαντικές, για την συνολική ευημερία της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως επίσης ότι για την TUI, είναι σημαντικό να υπάρχουν επιπλέον σταθερές καταστάσεις, καθώς όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, οι σταθερές συνθήκες είναι ο ‘καλύτερος φίλος’ για τις επενδύσεις και το χρήμα.

Η TUI λειτουργεί ήδη 32 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, που περιλαμβάνουν 8.500 δωμάτια και συνεργάζεται με έναν μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών συνεργατών. Και με τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις, τα ξενοδοχεία θα ανέλθουν σε 42.


YIELD MANAGEMENT Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων


Όπως εξήγησε, ο Joussen, οι πελάτες της TUI δεν έρχονται Ελλάδα μόνο για θερινές διακοπές και μπάνια, αλλά και για τον πολιτισμό και για τις αυθεντικές εμπειρίες. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι 31% της ζήτησης για την Ελλάδα, οφείλεται στο ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον ελληνικό πολιτισμό. Υπό αυτό το πρίσμα, εκτίμησε ότι το ελληνικό τουριστικό προϊόν δεν είναι τυχαία σε τροχιά ανόδου και για τον λόγο αυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

«Βρισκόμαστε στην Ελλάδα 40 χρόνια και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε για ακόμα 40» είπε ο Joussen, προσθέτοντας ότι η εταιρία είναι συνεργάτης για την Ελλάδα.

Δείτε επίσης: 
ΔιαΝΕΟσις: Έρευνα για τις παρούσες αδυναμίες αλλά και τις δυνατές προοπτικές υπό προϋποθέσεις της Κρουαζιέρας

Related posts