25 Απριλίου 2024

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Θεόδωρου Φέσσα στα Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης

Θ. ΦΕΣΣΑΣ: Τη στιγμή που η χώρα αναζητεί επενδύσεις, η Κυβέρνηση νομοθετεί κατά τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο περιέχει διατάξεις που αντιστρατεύονται τη γνώμη εργοδοτών και εργαζομένων. Ταυτόχρονα επιχειρείται να διαιρεθεί η επιχειρηματικότητα σε καλούς και κακούς. Οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την πολιτική πόλωση. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν υπηρετείται με αυτόν τον τρόπο. Ευχαριστώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, χθες, ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΒΒΕ, ούτε λίγο – ούτε πολύ είπε ότι ο ΣΕΒ δεν εκπροσωπεί την παραγωγική τάξη και ότι οι θέσεις του ΣΕΒ ταυτίζονται με εκείνες της ΝΔ, και έκανε και μια σύγκριση με το «καλό» παιδί που είναι ο ΣΒΒΕ και με το «κακό» παιδί που είστε εσείς στην Αθήνα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Θ. ΦΕΣΣΑΣ: Από ότι θυμάμαι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εγκαινιάσει εμβληματικές επενδύσεις μελών μας, όπως η «Παπαστράτος», ενώ σήμερα ο κ. Παππάς, με τον κ. Τσαμάζ που είναι και μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου, εγκαινιάζει τις οπτικές ίνες στο σπίτι. Επίσης, επιχειρηματίες εμβληματικοί, όπως ο κ. Μυτιληναίος, ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο κ. Παπαλεξόπουλος, ο κ. Στασινόπουλος, ο κ. Αθανασίου με το Ελληνικό, όλοι αυτοί που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του ΣΕΒ και αποτελούν το «ανφάν γκατέ» της ελληνικής επιχειρηματικότητας με εκατομμύρια, δισεκατομμύρια επενδύσεων και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτό είναι που ονομάζουμε διγλωσσία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόεδρε πρέπει ή δεν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις;

Θ. ΦΕΣΣΑΣ: Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Οι συντάξεις, έτσι όπως έχουν διευθετηθεί, δίδουν πολλά σε ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει και λίγα σε αυτούς που έχουν συμβάλει στο να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα. Αλλά σίγουρα αυτή τη στιγμή ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να αντέξει το κόστος της ασφαλιστικής δαπάνης.

Related posts