20 Απριλίου 2024

Διορθώσεις στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. εξετάζει η κυβέρνηση

Διορθώσεις στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. εξετάζει η κυβέρνηση

Διορθώσεις στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Βέβαια οι διορθώσεις είναι πολύ πονηρές. Αναλυτικότερα:ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Η κα Βούλτεψη ανέφερε συγκεκριμένα ότι και ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. βρίσκεται και αυτός, εντός των φοροελεφρύνσεων που συζητά η κυβέρνηση · αναγνώρισε επιπλέον ότι έχει και αρκετά λάθη.

• Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση εξετάζει τη μείωση του φόρου κατά 50% για ιδιοκτήτες που το ετήσιο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα €9.000. Αυτό θα προσαυξάνεται κατά €1.000 για τη σύζυγο και κάθε παιδί. Προϋπόθεση είναι η επιφάνεια των ακινήτων να είναι έως 150 τ.μ. και να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες ή έστω, αρρύθμιστες οφειλές στην εφορία.

• Εξετάζεται επίσης, η πλήρης απαλλαγή για άνεργους και τρίτεκνους και πολύτεκνους, σε περίπτωση που το ετήσιο εισόδημά τους από κάθε πηγή δεν υπερβαίνει τα €12.000 με προσαύξηση €1.000 για τη σύζυγο και κάθε παιδί. Θα ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις για επιφάνεια και οφειλές σε εφορία, όπως στο προηγούμενο.

• Εξετάζεται τέλος, και η αύξηση των δόσεων από πέντε σε επτά, μέχρι δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

Βλέπουμε δηλαδή ότι η κυβέρνηση, βγάζει ένα μέτρο (υπέρ)φορολογίας, μόλις αυτό επιβάλλεται οπότε πρέπει να πληρωθεί και οι φορολογούμενοι παθαίνουν κυριολεκτικά σοκ, η κυβέρνηση μετά κάνει μια μικρή υπαναχώρηση, αμβλύνοντας λιγάκι τις συνέπειες του μέτρου αλλά την άμβλυνση την συνδυάζει με συμμόρφωση στις φορολογικές πληρωμές. Αυτό είναι πολύ πονηρό και ποταπό από πλευράς κυβέρνησης, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των πολιτών (taxcoach.gr).
Είναι σαν να πνίγει κυριολεκτικά κάποιον και μετά, να του δίνει ελάχιστο οξυγόνο – όχι να τον αφήνει να αναπνεύσει κανονικά, απλά όσο χρειάζεται για να ζήσει και στη συνέχεια να νοιώθει και ικανοποιημένος που ‘ζει’ και να ‘ζει’ για να πληρώνει φόρους.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν και τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Ασύλληπτο το ποσό των 3,7 δισ. ευρώ από την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ
✎ Λάθη ή ελλείψεις στο Ε9 θα «κοστίσουν» ακριβά στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Related posts