29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 16/02/18

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 16/02/18

Τα σημαντικά νέα της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2018, τάχιστα, με μια ματιά:

Η πειθαρχία είναι η γέφυρα μεταξύ των στόχων και της επίτευξής των” – Jim Rohn

Ε λ λ ά δ α 

• Η Τουρκία μετά από το επεισόδιο του εμβολισμού ελληνικού σκάφους στα Ίμια, ξεκίνησε την κατασκευή λιμενοβραχίονα και φυλακίου στη νησίδα Çavuş, πολύ κοντά στα Ίμια, που η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία. Οι εγκαταστάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 3 εβδομάδες. Πλοία της ελληνικής ακτοφυλακής, παρακολουθούν την όλη διαδικασία από κοντινή απόσταση. Το φυλάκιο, που επισήμως κατά τους Τούρκους, θα έχει σκοπό την παρατήρηση παράνομης μετανάστευσης, αλλά προφανώς πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα Ίμια, θα είναι εξοπλισμένο μέχρι και με θερμικές κάμερες που θα μπορούν να ανιχνεύουν ακόμα και την νύχτα, οποιαδήποτε κίνηση ατόμων στην περιοχή. Επίσης χθες, συνέβησαν 29 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν σχεδόν στην πολεμική σύρραξη στα Ίμια, το 1996, κάτι που αποσοβήθηκε μετά τις εντονότατες πιέσεις των ΗΠΑ και προς τις δύο πλευρές.

• Κοτζιάς (Έλληνας υπ.εξ.) – και για το επεισόδιο του εμβολισμού ελληνικού πλοίου από τουρκικό στην περιοχή των Ιμίων: Εάν το ξανακάνουν, δεν θα απαντήσουμε ειρηνικά.

• Τον Ιαν. 2018 το πρωτογενές αποτέλεσμα από την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, ανήλθε σε €1,88 δισ. έναντι στόχου για πλεόνασμα €722 εκατ. και πρωτογενούς πλεονάσματος €1,02 δισ. για την ίδια περίοδο το 2017. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε €4,78 δισ., αυξημένα κατά €891 εκατ. ή 22,9%  έναντι του στόχου. Από την άλλη, οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε €3,18 δισ. και παρουσιάζονται μειωμένες κατά €215 εκατ. έναντι του στόχου (€3,39 δισ.). Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

• Δημοσιεύτηκε ΚΥΑ με Οδηγίες που αφορούν στην αναζήτηση στοιχείων ως προς τις αποδοχές που λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της κύριας και της επικουρικής σύνταξης… Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

• Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για τη διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών προσώπων που ασκούν μη μισθωτή δραστηριότητα. Δείτε ΕΔΩ.

• Η ΕΣΕΕ ενημερώνει τους εμπόρους για τη λειτουργία της αγοράς την Καθαρά Δευτέρα – Πόσο κοστίζει το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι. Δείτε ΕΔΩ.

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

• Ρωσία: Η συντριβή του αεροσκάφους κοντά στην Μόσχα, με 71 νεκρούς, οφείλεται πιθανόν σε λαθεμένες ενδείξεις ταχύτητας επειδή είχαν παγώσει οι αισθητήρες μέτρησης ταχύτητας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της έντονης κακοκαιρίας.

• Μακρόν:  Εάν αποδειχτεί ότι το καθεστώς της Συρίας, έκανε χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων κατά των πολιτών της, τότε η Γαλλία θα χτυπήσει τους τόπους από όπου τα χημικά εκτοξεύθηκαν ή οργανώθηκε επίθεση με αυτά · προς το παρόν όμως, δεν έχουν συλλεχθεί επαρκείς αποδείξεις.

• Φλόριδα / ΗΠΑ: Ένας 19χρονος επέστρεψε στο Λύκειο από το οποίο είχε αποβληθεί, άνοιξε πυρ με ημιαυτόματο και σκότωσε 17, τραυματίζοντας και μερικούς ακόμα δεκάδες, πριν συλληφθεί από τις Αρχές. Λήψη μέτρων για τη σχολική ασφάλεια προανήγγειλε ο Τραμπ.

• Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 3.438 Αφγανοί πολίτες, σκοτώθηκαν τον χρόνο που μας πέρασε σε περιστατικά βίας. Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από βόμβες παραστρατιωτικών οργανώσεων, αλλά ένα άλλο μέρος αυτών των θανάτων οφείλεται στην δραστηριότητα του αμερικανικού στρατού αλλά και του κυβερνητικού στρατού.

Ο Λόγος (λογική) σας μιλάει: Ποιος είναι εξαιρετικός χρηματιστηριακός επενδυτής; … μα αυτός που προκύπτει από τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ > εξΑιρετικός Επενδυτής

Related posts