23 Απριλίου 2024

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 21/10/17

Ενημέρωση σε 60 δευτερόλεπτα • 21/10/17

Τα σημαντικά νέα του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 2017, τάχιστα, με μια ματιά:

H τεμπελιά δεν είναι τίποτα άλλο από την συνήθεια, του να ξεκουράζεσαι προτού καν κουραστείς” – Jules Renard

Ε λ λ ά δ α 

• Alpha Bank:  Από το 2009 ως το 2015 οι Έλληνες έχασαν το 34% του εισοδήματός τους.

Συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, 32χρονος υπήκοος Συρίας, για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία ότι συμμετείχε σε τρομοκρατικές πράξεις, ως τζιχαντιστής.

Προβόπουλος σε συνέντευξη: Δεν έχουν γίνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και μια καταχρεωμένη χώρα, δεν μπορεί να μοιράζει ανύπαρκτο πλεόνασμα.

Ευεπιχειρείν: αεί βέλτιστον

 

Ε ξ ω τ ε ρ ι κ ό 

Το συνολικό ενεργητικό των ξένων τραπεζών στην Κίνα, έφτασε τα $442,14 δισ. στο τέλος του 2016.

Η πρώτη ηλεκτρικά κινούμενη κινέζικη αμαξοστοιχία, ξεκίνησε τα δρομολόγιά της στην Σερβία, και είναι ικανή να μεταφέρει φορτίο 4.500 τόνων.

Η Βικτόρια Ενάο Βαγιέχος και ο Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ Ενάο, ήτοι η χήρα και ο γιος του περιβόητου βαρόνου των ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ, ερευνώνται από την δικαιοσύνη της Αργεντινής, της χώρας δηλαδή όπου κατέφυγαν μετά τον θάνατο του Πάμπλο, για ξέπλυμα χρήματος. Προφανώς, αν και σε γενικές γραμμές η τεράστια περιουσία του Πάμπλο Εσκόμπαρ μπλοκαρίστηκε από τις αρχές και κατασχέθηκε, μετά τον θάνατό του, μάλλον, καθώς οι δραστηριότητές του, ήταν παράνομες, μέρος αυτής θα ξέφυγε και θα έχει παραμείνει στην ‘δικαιοδοσία’ της χήρας και υιού, αν και τώρα, η δικαιοσύνη της Αργεντινής, φαίνεται να θέλει τουλάχιστον να ελέγξει αυτούς.

Επειδή οι ΗΠΑ μπορεί να αντιμετωπίσουν εν δυνάμει πρόβλημα πιλότων μαχητικών αεροσκαφών, καθώς οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας φεύγουν συχνά και γρήγορα, πηγαίνοντας σε εταιρίες της πολιτικής αεροπορίας, στις οποίες βρίσκουν περισσότερα χρήματα και άνευ κινδύνου, ο Πρόεδρος Τραμπ, υπέγραψε διάταγμα όπου η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, μπορεί να ανακαλέσει έως τρεις χιλιάδες πιλότους και έως τρία χρόνια μετά την αποχώρησή τους από την πολεμική αεροπορία, αν χρειαστεί.

Αφγανιστάν: Στους 56 οι νεκροί από επιθέσεις αυτοκτονίας από πλευράς ισλαμικού Κράτους, στην Καμπούλ, εναντίον σιιτικού τεμένους στην Καμπούλ. Δεδομένου ότι υπάρχουν και περί των 50 τραυματιών, ίσως οι νεκροί να αυξηθούν.

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 52 νεκροί αστυνομικοί και στρατιώτες σε μάχη με ισλαμιστές.

Τρόμος στο Μόναχο, όταν υπήρξε επίθεση με μαχαίρι, που επέφερε πέντε τραυματίες. Ο δράστης διέφυγε, και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα (εάν επρόκειτο για φανατικό ισλαμιστή ή διαταραγμένο ψυχολογικά άτομο). Αργότερα συνελήφθη ένας ύποπτος, που προς το παρόν, δεν είναι βέβαιο, εάν είναι ο δράστης.

Ο Ραχόϊ θα προχωρήσει στη διάλυση του καταλανικού κοινοβουλίου και την προκήρυξη εκλογών στην ισπανική επαρχία της Καταλονίας εντός έξι μηνών.

 Είστε ΕξΑιρετικός  Επενδυτής;

 >>> Διαβάστε τάχιστα τα σημαντικότερα νέα της 20 Οκτ., ΕΔΩ.

Related posts