28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ενισχύστε την Αυτοπεποίθησή σας, τονώστε τα επαγγελματικά σας!

Ενισχύστε την Αυτοπεποίθησή σας, τονώστε τα επαγγελματικά σας!

Στις επιχειρήσεις, είναι συχνή η ανάγκη να κάνετε πράγματα που σας βγάζουν από την “ζώνη άνεσής” σας. Εάν μάχεστε προκειμένου να έχετε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στα επαγγελματικά σας, ακολουθεί μια λίστα από έξι συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας.

1. Συνεχίστε να μαθαίνετε.
Το να μαθαίνετε πράγματα σχετικά με τα επαγγελματικά σας, μπορεί να κάνει ‘θαύματα’. Γι’αυτό να αναζητάτε και να παρακολουθείτε σεμινάρια σχετικά με τα επαγγελματικά σας, έτσι ώστε να γνωρίζετε όλες τις σχετικές εξελίξεις στον τομέα σας, που θα σας βοηθούν να αντεπεξέλθετε στις ανάγκες καλύτερα.

2. Θέστε συγκεκριμένους στόχους.
Μία μέθοδος για να βελτιώσετε την αυτοπεποίθησή σας, είναι να προσδιορίσετε αντικειμενικά κριτήρια και στόχους. Έχοντας μια καθαρή οπτική του τι θέλετε να γίνει στο επάγγελμά σας / επιχείρησή σας, θα είστε σε μια καλύτερη θέση προκειμένου να κάνετε τις ανάλογες κινήσεις για την επίτευξη του στόχου σας. Μην θέτετε στόχους γενικούς, όπως π.χ. Θέλω να βγάλω πολλά χρήματα. Αντί των γενικών στόχων, θέστε συγκεκριμένους, όπως Θέλω να προσθέτω τρεις νέους πελάτες ανά μήνα. Καθώς θα καταφέρνετε τους συγκεκριμένους αντικειμενικούς στόχους, θα βλέπετε την βελτίωσή σας, την πρόοδό σας, και αυτό θα τονώνει την αυτοπεποίθησή σας.

3. Γίνετε αισιόδοξος.
Η αρνητικότητα έχει την ιδιότητα να μειώνει όσα σας κινητοποιούν, και σας τραβάει προς τα κάτω. Αν περιστοιχιζόμαστε από καλή ενέργεια, αυτομάτως γινόμαστε περισσότερο παραγωγικοί. Γι’αυτό αναζητήστε και να έχετε πέριξ σας, μια ομάδα ανθρώπων που θα σας επηρεάζουν θετικά και θα σας υποστηρίζουν ως προς την επίτευξη των στόχων σας. Φροντίστε να βρείτε ανθρώπους, που όχι μόνο να είναι σε θέση να σας δώσουν μια μικρή ώθηση όταν αισθάνεστε υποτονικοί, αλλά επίσης να μπορούν να σας θέσουν εντός τροχιάς, όταν τυχόν βγαίνετε για λίγο εκτός.

4. Αναλάβετε ρίσκα.
Κάποτε η Helen Keller είχε πει ότι Η Ζωή είναι ή απολύτως τίποτα ή μια περιπέτεια. Και όλοι μας γνωρίζουμε ότι προκειμένου κάποιος να προοδεύει, πρέπει να είναι ανοικτός σε νέες ιδέες, σε νέες τεχνολογίες, και μερικές φορές, και σε νέα περιβάλλοντα. Αυτές οι ‘καινοτομίες’ μας απομακρύνουν προφανώς από τις “ζώνες άνεσής” μας, και συχνά μας οδηγούν σε βελτιώσεις και θετικά επιτεύγματα. Εάν ένα concept απαιτεί την εμπειρία άλλων, θα πρέπει να είστε πάντα ανοικτοί, έτσι ώστε να προσεγγίσετε αυτούς που θα μπορούν να σας βοηθήσουν.

5. Διώξτε την αμφιβολία.
Εάν έχετε καλές ιδέες, αλλά η φοβία του να προχωρήσετε μπροστά σας έχει παραλύσει, εφαρμόστε την βήμα-βήμα προσέγγιση. Πολλές φορές και ενώ έχουμε μια ιδέα, δεν την προχωράμε, ρίχνοντας την ‘ευθύνη’ στην έλλειψη γνώσεως, χρηματοδότησης, υποστήριξης, ενώ στην πραγματικότητα και συχνά, είναι ο εαυτός μας, που ουσιαστικά μας εμποδίζει να προχωρήσουμε μπροστά. Μην ακούτε την αρνητικότητα· να έχετε πίστη. Θα εκπλαγείτε από το τι μπορείτε να πετύχετε.

6. Αναγνωρίστε μικρά πράγματα που έχετε πετύχει.
Όταν κάνετε την αρχική σας πώληση, γιορτάστε το. Όταν επιλύσετε ένα πρόβλημα που είχε εκδηλωθεί και φαίνονταν να είναι εκτός ελέγχου, επιβραβεύστε τον εαυτό σας, δίδοντας έστω, νοητικά τα εύσημα. Πρέπει να δίδετε σημασία σε αυτές τις μικρές νίκες, διότι θα σας υπενθυμίζουν πόσο ταλαντούχος είστε, θα σας υπενθυμίζουν ότι έχετε ικανότητες. Και όπως και σε μια ομάδα, που όταν κερδίζει, ενισχύει το θετικό της momentum, έτσι λοιπόν, δίδοντας σημασία στις μικρές σας νίκες, θα σας προκαλούν και κινητοποιούν να σημειώσετε και άλλες νίκες στο μέλλον.

Συχνά πυκνά, ακούμε ότι το να κτίσεις αυτοπεποίθηση, είναι κάτι που μπορείς να το πετύχεις με την βοήθεια άλλων. Σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσουν και κάποιοι άλλοι, αλλά πάνω από όλα, εξαρτάται από εσάς, από τον εαυτό σας. Ακολουθώντας συστηματικά τα παραπάνω βήματα, θα σας βοηθήσει να αυτοβελτιωθείτε και σταδιακά, να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας. Συνεπακόλουθα, θα βελτιώσετε τα επαγγελματικά σας, και θα πείσετε τον εαυτό σας ότι είστε ικανός και προετοιμασμένος, στο να ξεχωρίσετε θετικά!

Παρακολουθείστε Σεμινάρια, ενισχύστε τις ικανότητές σας!

Διαβάστε επίσης:

Εσείς έχετε fixed mindset ή growth?

 

Related posts