18 Απριλίου 2024

ΕΦΚΑ: Παράταση υποβολής ΑΠΔ και Καταβολής Εισφορών περιόδου Ιανουαρίου για μισθωτούς και μη

ΕΦΚΑ: Παράταση υποβολής ΑΠΔ και Καταβολής Εισφορών περιόδου Ιανουαρίου για μισθωτούς και μη

Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)  γνωστοποίησε στις 27 Φεβρουαρίου 2017 την παράταση υποβολής των ΑΠΔ μισθωτών και καταβολής εισφορών μισθωτών και μη μισθωτών (περιόδου Ιανουαρίου 2017).

Εκ της Διοικήσεως του ΕΦΚΑ, ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

α. Προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργοδότες που απασχολούν μισθωτούς ασφαλισμένους, να εκπληρώσουν την υποχρέωση τους για την υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ), μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 λόγω ένταξης στον ΕΦΚΑ νέων κατηγοριών μισθωτών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ΑΠΔ και καταβολής εισφορών μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017, μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

β. Παρατείνεται επίσης η προθεσμία καταβολής εισφορών Ιανουαρίου 2017 των μη μισθωτών ασφαλισμένων (αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών) την ίδια ως άνω ημερομηνία, ήτοι Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017.

 

[edit 28/2/2017]  

Η Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου, τα ακόλουθα:

Διευκρινίζεται ότι το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 27-2-2017 και αναρτήθηκε στη σχετική ενότητα στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) για την παράταση της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) της μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2017 και της καταβολής των αντίστοιχων εισφορών, δεν αφορά την υποβολή ΑΠΔ και καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2016.

[end edit]


Δείτε ακόμη…

Πως θα εκτυπώσω το ειδοποιητήριο μου για να πληρώσω τις ασφαλιστικές εισφορές μου προς ΕΦΚΑ;

Παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων φόρου πλοίων πρώτης κατηγορίας έως 20 Μαρτίου 2017


 

Related posts