29 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΕΦΚΑ 20/12-4-17 : Αρμοδιότητα υπογραφής αποφάσεων μετακίνησης

ΕΦΚΑ 20/12-4-17 : Αρμοδιότητα υπογραφής αποφάσεων μετακίνησης

Δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος 20 του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με ημερομηνία 12-4-2017 και Αριθμ. Πρωτ.:570942 και με Θέμα:

«Αρμοδιότητα υπογραφής αποφάσεων μετακίνησης»

Η εγκύκλιος 20 ΕΦΚΑ αναφέρει αναλυτικά τα ακόλουθα:

Σας κοινοποιούμε την υπ’αριθ.52/Συν.8/23.2.2017 (ΦΕΚ 978/τ.Β΄ /23.3.2017) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ, με την οποία εξουσιοδοτούνται όργανα του ΕΦΚΑ να εκδίδουν αποφάσεις μετακίνησης, για ενημέρωση και εφαρμογή.

Ειδικότερα, με την ανωτέρω απόφαση καθορίζονται τα εξής:

A.  Μετακίνηση στο Εξωτερικό

Αρμόδιο όργανο έκδοσης αποφάσεων μετακίνησης οποιουδήποτε προσώπου στο εξωτερικό είναι ο Διοικητής του ΕΦΚΑ.

B.  Μετακίνηση εκτός έδρας, εντός επικράτειας

  • Κεντρικές Υπηρεσίες
  1. Αρμόδιο όργανο  για  την  έκδοση  αποφάσεων  μετακίνησης  του  Διοικητή,  των Υποδιοικητών και των Προϊσταμένων των Γενικών Διευθύνσεων είναι ο Διοικητής του ΕΦΚΑ.
  2. Προϊστάμενοι Διεύθυνσης όλων των Κεντρικών Υπηρεσιών: Αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων μετακίνησης των Προϊσταμένων Διεύθυνσης Κεντρικών Υπηρεσιών είναι ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης.
  3. Προϊστάμενοι Τμημάτων & Υπάλληλοι των Κεντρικών Υπηρεσιών πλην της Διεύθυνσης Στέγασης και Τεχνικών Υπηρεσιών: Αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων μετακίνησης Προϊσταμένων Τμημάτων και υπαλλήλων των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΕΦΚΑ είναι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.
  4. Προϊστάμενοι Τμημάτων & Υπάλληλοι της Διεύθυνση Στέγασης και Τεχνικών Υπηρεσιών: Αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων μετακίνησης των Προϊσταμένων Τμημάτων και των Υπαλλήλων της Διεύθυνσης Στέγασης και Τεχνικών Υπηρεσιών, είναι ο Προϊστάμενος της εν λόγω Διεύθυνσης.
  • Περιφερειακές Υπηρεσίες
  1. Προϊστάμενοι Διεύθυνσης Περιφερειακών Υπηρεσιών: Αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων μετακίνησης Προϊσταμένων Διεύθυνσης Περιφερειακών Υπηρεσιών είναι ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης.
  2. Προϊστάμενοι Τμημάτων & Υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών που υπάγονται σε Περιφερειακή Διεύθυνση (πχ Περιφερειακά και Τοπικά Υποκαταστήματα Μισθωτών, ΠΕΚΑ, Περιφερειακές Διευθύνσεις μη Μισθωτών, Περιφερειακά Τμήματα μη Μισθωτών κλπ):
    Αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων μετακίνησης Προϊσταμένων Τμημάτων & Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών που λειτουργούν σε επίπεδο Διεύθυνσης ή υπάγονται σε Περιφερειακή Διεύθυνση είναι ο Προϊστάμενος της οικείας Διεύθυνσης.
  3. Προϊστάμενοι Τμημάτων & Υπάλληλοι Περιφερειακών Υπηρεσιών που δεν υπάγονται σε Περιφερειακή Διεύθυνση (π.χ. Περιφερειακά Τμήματα Αγροτών, Περιφερειακές Υπηρεσίες του τ. Ε.Τ.Α.Α./Τομείς Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων & Τομείς Υγειονομικών)
    Αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων μετακίνησης Προϊσταμένων Τμημάτων & Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών που λειτουργούν σε επίπεδο Τμήματος ή Γραφείου και δεν υπάγονται σε Περιφερειακή Διεύθυνση είναι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.
  • Ιατροί του Ειδικού Σώματος Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας ΚΕΠΑ:

Αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων μετακίνησης των Ιατρών του Ειδικού Σώματος Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας ΚΕΠΑ είναι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης.

  • Μετακινούμενοι με  οποιαδήποτε  ιδιότητα  για  λογαριασμό  του  ΕΦΚΑ:

Αρμόδιο όργανο για την έκδοση αποφάσεων μετακίνησης μετακινούμενων με οποιαδήποτε ιδιότητα, όπως ειδικοί συνεργάτες, δικηγόροι, τέως υπάλληλοι των εντασσομένων στον ΕΦΚΑ φορέων κ.λ.π, είναι ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ

Related posts