29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Η Οικονομική Αστυνομία εντόπισε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια
Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν τη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε χθες σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (άντρας και γυναίκα), ηλικίας 39 και 32 ετών αντίστοιχα, ως προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος, καθώς και 51χρονος θαμώνας – παίκτης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνα που έγινε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε ότι είχαν εγκατασταθεί (30) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό τυχερού παιγνίου και συνδεδεμένοι με κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή (server).

Την κεντρική μονάδα που αποτελούσε και το κέντρο ελέγχου και διαχείρισης των τυχερών παιγνίων χειριζόταν ο 39χρονος συλληφθείς, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να αλλάζει την κατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών αμέσως μόλις γινόταν αντιληπτή από αυτόν, η παρουσία αστυνομικών στο χώρο, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενο έλεγχο.

Αναλυτικότερα, εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· ηλεκτρονικός υπολογιστής,
· κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή (server), καθώς και
· το χρηματικό ποσό των (1.823) ευρώ.

Οι προσωρινά υπεύθυνοι με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Related posts