28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Η Deutsche Bank απέτυχε στα αμερικάνικα stress test

Η Deutsche Bank απέτυχε στα αμερικάνικα stress test

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα,  απέτυχε στα αμερικάνικα stress test, όπως και η ισπανική Santander. Βεβαίως μιλάμε για τα παραρτήματα των εν λόγω τραπεζών στις ΗΠΑ και όχι συνολικά. Και οι 31 μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες, πέρασαν τα stress test.

Υπενθυμίζουμε ότι τα stress test επινοήθηκαν μετά τη κρίση του 2008 που ουσιαστικά είναι κάτι σαν ετήσιες χρηματοοικονομικές εξετάσεις υγείας των τραπεζών σε ορισμένα αρνητικά σενάρια. Είναι προφανές ότι όσες αποτυγχάνουν στα stress test, είναι αδύναμες και σε κάποιες αρνητικές εξελίξεις, μπορεί η αδυναμία τους αυτή να βγει στην επιφάνεια, δημιουργώντας βεβαίως, πρόβλημα στο σύστημα.

Μάλιστα η θυγατρική της Deutsche Bank απέτυχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώ η της ισπανικής Santander, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αν και από την ρυθμιστική αρχή, σημειώθηκε ότι και στις δύο τράπεζες υπήρξε σε σχέση με ένα χρόνο πριν, βελτίωση.

Το ΔΝΤ πάντως και γενικότερα, χαρακτηρίζει ότι η Deutsche Bank αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα – ανησυχεί επιπλέον και για τις HSBC, Credit Suisse.

Στο παρακάτω γράφημα πενταετίας της μετοχής της Deutsche Bank στο γερμανικό χρηματιστήριο, βλέπουμε πως έχει υποχωρήσει εντόνως στο τελευταίο χρόνο.

dbk300616Τα καλύτερα Σεμινάρια για ΕΛΠ από την Ευεπιχειρείν

Related posts