29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ιδιοκτήτης Εστιατορίου στις ΗΠΑ πλήρωσε απ’την τσέπη του 144 χιλ. δολάρια στους εργαζόμενους

Ιδιοκτήτης Εστιατορίου στις ΗΠΑ πλήρωσε απ’την τσέπη του 144 χιλ. δολάρια στους εργαζόμενους

Ιδιοκτήτης Εστιατορίου στις ΗΠΑ πλήρωσε απ’την τσέπη του 144 χιλ. δολάρια στους εργαζόμενους: Όταν μια πυρκαγιά κατάστρεψε το εστιατόριο «Culver’s» στην πόλη Platteville των ΗΠΑ στις 16 Νοεμβρίου 2013, άφησε τους 40 εργαζόμενούς του να αναρωτιούνται εάν θα έπρεπε να ψάξουν αλλού για εργασία.Ιδιοκτήτης Εστιατορίου στις ΗΠΑ πλήρωσε απ'την τσέπη του 144 χιλ. δολάρια στους εργαζόμενους

“Αυτό που ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε υπ’αυτές τις συνθήκες να κάνει, θα ήταν να πει ‘Κοιτάξτε, μπορείτε να αναζητήσετε αλλού απασχόληση,'” ανάφερε ο Cole Cooper, εργαζόμενος στο εστιατόριο για πέντε χρόνια.

Ο Bruce Kroll είναι ιδιοκτήτης του «Culver’s» για 19 χρόνια. Δουλεύει στο εστιατόριο, γνωρίζει τους υπαλλήλους του και κατανοεί το σημαντικό τους ρόλο. Γι’αυτό το λόγο, αποφάσισε να συνεχίσει να πληρώνει τους 40 υπαλλήλους για έξι μήνες, ενώ το εστιατόριο παρέμενε κλειστό για να ανακατασκευαστεί.

“Για μένα δεν ήταν μόνο το ορθό, ήταν και λογικό και σε ό,τι έχει να κάνει με την επιχείρηση”, ανέφερε ο Kroll.

Η ασφάλειά του, πλήρωσε τους εργαζόμενους για 60 ημέρες. Ο Kroll πλήρωσε τους εναπομείναντες τέσσερις μήνες μισθών, σχεδόν 144 χιλιάδες δολάρια, κυριολεκτικά από την τσέπη του.

“Πραγματικά, μας πλήρωσε από την τσέπη του μέχρι το εστιατόριο να ανακατασκευαστεί. Γι’αυτό μ’αρέσει που εργάζομαι εδώ. Είναι πολύ πιθανό, ότι θα βρίσκομαι εδώ και στα επόμενα πέντε χρόνια, μόνο για τον ιδιοκτήτη”, είπε ο Cooper.

Ο Kroll έκανε ωστόσο μια παράκληση στους εργαζόμενούς του κατά την εξάμηνη διάρκεια που το εστιατόριο παρέμεινε κλειστό. Ήθελε να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους (αφού δεν εργάζονταν) για εθελοντική εργασία στην κοινότητα της πόλεως. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν και αναφέρουμε ορισμένα ενδεικτικά: κάποιοι σέρβιραν το Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε 150 ανθρώπους σε εκκλησία της περιοχής, κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να προσφέρουν σε συμπολίτες τους που όταν είχε πιάσει η πυρκαγιά, είχαν προσπαθήσει να σώσουν το εστιατόριο απ’την φωτιά (taxcoach.gr).

O Kroll ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ήταν απλά ένα κτίριο (που καταστράφηκε) και το Culver’s είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Είναι οι άνθρωποί του και όχι το κτίριο και εφόσον δεν χάσαμε τους ανθρώπους, γιατί να επιτρέψουμε στην φωτιά να προκαλέσει την απώλεια των ανθρώπων μας;”.

Δείτε και το ακόλουθο σχετικό βίντεο:

(Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, παρακαλούμε, μοιραστείτε το)

>>>•<<<

Πολύ πιθανό, να σας αρέσει και αυτό το άρθρο:

✎ Το πλέον χαρούμενο εστιατόριο στον κόσμο

Related posts