19 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΚYA: 132.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση κτηρίων, εγκρίνεται απόφαση για επιδότηση ενοικίου πυρόπληκτων

ΚYA: 132.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση κτηρίων, εγκρίνεται απόφαση για επιδότηση ενοικίου πυρόπληκτων

Εκδόθηκε η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών για την Οριοθέτηση περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου, η οποία καθορίζει τη στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση των πληγέντων κτηρίων των περιοχών αυτών.

Προβλέπεται η χορήγηση αρωγής:

– Χιλίων (1.000) ευρώ ανά τ.μ. πληγέντος κτηρίου που ανακατασκευάζεται, έως 150 τ.μ. εμβαδού κλειστού χώρου κατεδαφιστέας ιδιοκτησίας, χρήσης κατοικίας.

– Πεντακοσίων πενήντα (550) ευρώ ανά τ.μ. πληγέντος κτηρίου που επισκευάζεται, σε συνδυασμό αποζημίωσης των πληγέντων φερόντων και μη φερόντων στοιχείων και έως 150 τ.μ. εμβαδού κλειστού χώρου επισκευάσιμης ιδιοκτησίας, χρήσης κατοικίας.

Προβλέπεται, ακόμα, χορήγηση αρωγής για λοιπές χρήσεις κτηρίων, αναλογικά προς τα ανωτέρω ποσά, καθώς επίσης και η χορήγηση των τόκων των δανείων για το σκοπό της αποκατάστασης κτηρίων.

Το συνολικό προβλεπόμενο ποσό για την αποκατάσταση των κτηρίων των περιοχών ανέρχεται σε 132.000.000 ευρώ.

Επίσης, στη διαδικασία των εγκρίσεων βρίσκεται η Κοινή Απόφαση για την επιδότηση ενοικίου των κατοίκων που κατείχαν κύρια κατοικία στις περιοχές αυτές και αναμένεται η άμεση έκδοσή της.

Τέλος, εντός της εβδομάδας θα ακολουθήσει η έκδοση της Απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών που θα ορίζει τις διαδικασίες χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής και τον τρόπο έκδοσης των σχετικών αδειών από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την αποκατάσταση των κτηρίων των περιοχών αυτών.

Related posts