24 Απριλίου 2024

Ντόναλντ Τουσκ: Βλακώδες σενάριο το Grexit, που πρέπει να αποτραπεί

Ντόναλντ Τουσκ: Βλακώδες σενάριο το Grexit, που πρέπει να αποτραπεί

Ντόναλντ Τουσκ: Βλακώδες σενάριο το Grexit, που πρέπει να αποτραπεί. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ, σε συνέντευξή του σε ομάδα δημοσιογράφων από την Sued. Zeitung, την El Pais και την Guardian, ανέφερε τα ακόλουθα σημαντικά ως προς την Ελλάδα:Donald Tusk

Το Grexit είναι ένα βλακώδες σενάριο που πρέπει να αποτραπεί, δήλωσε ο Πολωνός Τουσκ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι οι συνέπειες δεν θα ήταν μόνο οικονομικές. Το όλο ζήτημα πρέπει να ειδωθεί και στο γεωπολιτικό του πλαίσιο. Μια ελληνική έξοδος θα ήταν το πιο δραματικό κεφάλαιο σε ολόκληρη την ιστορία της Ε.Ε.

Το ενδεχόμενο μιας εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφικό ακόμα και ως ‘ατύχημα’, είπε ο Τουσκ, δεδομένων των εξελίξεων στην περιοχή της Βορείου Αφρικής και ΝΑ Μεσογείου, της εύθραυστης κατάστασης στα Βαλκάνια, της έντασης στην Ανατ. Ευρώπη και με την προσοχή στραμμένη στη Ρωσία, που δείχνει να καθίσταται ‘επιθετικότερη’.

Ο Tουσκ τόνισε ότι στην ευρωπαϊκή ιστορία, συνέβησαν αρκετά πράγματα από λάθος, μέχρι και ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αποτέλεσμα παρεξηγήσεων και ‘ατυχημάτων’.

Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η Ε.Ε. να μείνει ενιαία, ανάφερε ο Τουσκ και πρόσθεσε ότι πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Που είναι ο Πούτιν;
✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts