28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Γ. Ρέτσος: Τα 100 δισ. ευρώ άγγιξαν οι άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα κατά την 8ετία της κρίσης

Γ. Ρέτσος: Τα 100 δισ. ευρώ άγγιξαν οι άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα κατά την 8ετία της κρίσης

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη, 31 Μαΐου οι εργασίες της ανοικτής συνεδρίασης της 26ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ο πρωθυπουργός, προέβλεψε ότι φέτος αναμένεται νέο ρεκόρ στον τουρισμό, με αφίξεις της τάξεως των 32 εκατ. ξένων επισκεπτών.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πολύ ελκυστική για νέες τουριστικές επενδύσεις, υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσθέτοντας ότι ήδη αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη ή έχουν ολοκληρωθεί στην τριετία περισσότερα από 350 νέα επενδυτικά σχέδια.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος, στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τεράστια οικονομική διάσταση του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι κατά την 8ετία της κρίσης, οι άμεσες ταξιδιωτικές εισπράξεις που εισέρρευσαν στη χώρα από τους ξένους τουρίστες, άγγιξαν τα 100 δισ. ευρώ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καμπάνια του ΣΕΤΕ, με κεντρικό μήνυμα «Τουρισμός, αξία για όλους» η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη της ουσιαστικής και μετρήσιμης συμβολής του τουρισμού στο σύνολο της εθνικής οικονομίας και κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε και βίντεο με το δημιουργικό υλικό της καμπάνιας.

Την ίδια ημέρα είχε προηγηθεί η κλειστή συνεδρίαση της 26ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, με χαιρετισμό του προέδρου του ΣΕΤΕ. Ο κ. Ρέτσος, έκανε ειδική αναφορά στις 4 προτεραιότητες που ετέθησαν κατά την προηγούμενη περίοδο και αποτελούν στόχους του ΣΕΤΕ και για το επόμενο διάστημα. Οι 4 προτεραιότητες αφορούν στη διασύνδεση Τουρισμού και Πολιτισμού, στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης καθώς και στη διασύνδεση του τομέα με την αγροδιατροφή και ευρύτερα με τον πρωτογενή τομέα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο, Γιάννη Πολίτη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος για τη Νέα Δημοκρατία, είναι η ενοποίηση του Φ.Π.Α. στον τουρισμό, αρχικά με την άμεση μείωση του συντελεστή της εστίασης από το 24% στο 13%.

Ακολούθησαν οι ομιλίες του προέδρου της AEGEAN, κ. Ευτύχιου Βασιλάκη, του διευθύνοντος συμβούλου της Εurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία και του chief commercial officer business segment του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γρηγόρη Χριστόπουλου. Επίσης, ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, κ. Ηλίας Κικίλιας, παρουσίασε τις δράσεις του ΙΝΣΕΤΕ και η διευθύνουσα σύμβουλος της Marketing Greece, κ. Ιωάννα Δρέττα τις δράσεις της Marketing Greece.

Related posts