25 Απριλίου 2024

Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε. Ο Coué, ένας διάσημος ψυχολόγος από την Γαλλία, όρισε το νόμο της αντίστροφης προσπάθειας ως ακολούθως: “Όταν οι επιθυμίες σας και η φαντασία σας βρίσκονται σε σύγκρουση, η φαντασία σας κερδίζει μόνιμα”.Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε

Εάν για παράδειγμα, σας ζητηθεί να περπατήσετε σε μια σανίδα στο πάτωμα, θα το κάνατε άνευ προβλήματος. Αν όμως, σας ζητούσαν να περπατήσετε σε μια σανίδα κάμποσα μέτρα ψηλά μεταξύ δύο τοίχων, θα την περπατούσατε;

Η επιθυμία σας να την περπατήσετε θα προσέκρουε στη φαντασία ή στο φόβο της πτώσης. Η κυρίαρχη ιδέα, θα ήταν αυτή της εικόνας της πτώσης, που θα επικρατούσε. Η επιθυμία, η θέληση ή η προσπάθεια σας να περπατήσετε στη σανίδα θα αντιστρεφόταν και η ιδέα της αποτυχίας, θα υπερίσχυε.

Γενικά, η έντονη σκέψη γύρω από έναν στόχο καταλήγει στην αποτυχία, επιφέροντας πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που είναι επιθυμητά.

Η αυθυποβολή της αδυναμίας του να ξεπεράσουμε το εμπόδιο, κυριαρχεί στο μυαλό. Και το υποσυνείδητό σας ελέγχεται πάντα από την κυρίαρχη ιδέα. Το υποσυνείδητό σας, θα δεχτεί την ισχυρότερη από τις δύο αντιφατικές προτάσεις. Ο καλύτερος τρόπος είναι αυτός που δεν έχει έντονη πνευματική, ψυχική προσπάθεια και σκέψη.

Εάν πείτε “Θέλω να θεραπευθώ, αλλά δεν μπορώ”, “Προσπαθώ τόσο πολύ” “Πιέζω τον εαυτό μου να προσευχηθεί”, “Χρησιμοποιώ όλη τη δύναμη θέλησης που διαθέτω”, πρέπει να κατανοήσετε ότι το λάθος σας, βρίσκεται στην έντονη προσπάθεια που καταβάλλετε.

Μην προσπαθείτε ποτέ να υποχρεώσετε το υποσυνείδητο σας να δεχτεί μια ιδέα χρησιμοποιώντας τη δύναμη της θέλησής σας. Τέτοιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες σε αποτυχία και λαμβάνετε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείτε.

Το ακόλουθο παράδειγμα είναι σχετικά μια συχνή εμπειρία. Σπουδαστές, όταν δίνουν εξετάσεις και διαβάζουν κατά την ώρα της εξέτασης τα θέματα που τους παραδόθηκαν, διαπιστώνουν ενώ έχουν διαβάσει, ότι όλη η γνώση τους, τους εγκατέλειψε ξαφνικά. Ενώ πριν μπουν στην αίθουσα μπορεί να θυμόντουσαν όλα όσα είχαν διαβάσει.

Το μυαλό τους παρουσιάζει κενό και είναι ανήμποροι να ανακαλέσουν στη μνήμη όσα έχουν διαβάσει.
Όσο περισσότερο πιέζουν το μυαλό τους, λέγοντας με την δύναμη της θέλησης ότι πρέπει να τα θυμηθώ, τόσο περισσότερο οι γνώσεις φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί. Σε πάρα πολλούς έχει συμβεί κάτι τέτοιο, σε σημείο που εγκαταλείπουν την αίθουσα των εξετάσεων δίδοντας λευκή κόλλα.

Αλλά με το που βγαίνουν από την αίθουσα εξετάσεων και η πίεση, το άγχος χαλαρώνει, ξαφνικά επανέρχονται στη μνήμη τους όλα όσα είχαν διαβάσει. Η αιτία της αποτυχίας τους στην αίθουσα των εξετάσεων, ήταν η πίεση, η έντονη, αγχωτική επιθυμία, να θυμηθούν.

Αυτό είναι ένα παράδειγμα του νόμου της αντίστροφης προσπάθειας, που λαμβάνεις το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμείς.

(Απόσπασμα από το Βιβλίο “The Power of your Sub-Conscious Mind” του Joseph Murphy)

>>>•<<<

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας; Εἶστε ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος;

Διαβάστε ακόμα…

 

Related posts