28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Πιτσιλής: Έως το τέλος Ιουνίου έτοιμο το Μητρώο για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις, τύπου Airbnb

Πιτσιλής: Έως το τέλος Ιουνίου έτοιμο το Μητρώο για τις Βραχυχρόνιες Μισθώσεις, τύπου Airbnb

Όπως επισήμανε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, κατά την εκδήλωση της πρώτης συνάντησης των επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ, με θέμα «Με το βλέμμα στο 2025-Στρατηγικός Διάλογος», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, που σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της ΑΑΔΕ, θα έπρεπε να ήταν έτοιμο έως το τέλος Μαρτίου (2018) και έχει καθυστερήσει, θα έχει ετοιμαστεί και θα τεθεί σε λειτουργία εντέλει, μέχρι το τέλος του Ιουνίου (2018).

Έτσι πλέον οι βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσα από πλατφόρμες όπως η Airbnb, Booking κλπ, θα αποκτήσουν το δικό τους ιδιαίτερο λειτουργικό πλαίσιο φορολόγησής τους, στην χώρα μας.

Ο κ. Πιτσιλής ανάφερε ότι η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με τις πλατφόρμες, τύπου Airbnb, αλλά και τις εθνικές, για το θέμα των στοιχείων, και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, θα είναι έτοιμο το Μητρώο, στο οποίο θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής να καταχωρούν τα στοιχεία τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, η πίεση που ασκείται γενικότερα σε τέτοιες πλατφόρμες για την παροχή στοιχείων φαίνεται να αποδίδει και στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμενος στους επικεφαλής των φορολογικών αρχών των κρατών-μελών της ΕΕ, ζήτησε να υπάρξει κοινή συνεννόηση, ώστε να ασκηθεί ακόμη πιο έντονη και στοχευόμενη πίεση και έτσι σε κοινή γραμμή, να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα ευνοήσει το σύνολο.

Related posts