25 Απριλίου 2024

Προσοχή! Επικίνδυνη Απάτη στο Facebook

Προσοχή! Επικίνδυνη Απάτη στο Facebook

Εάν σας έρθει σε μήνυμα ή σχόλιο στη Σελίδα σας, από το Facebook security, ήτοι Ασφάλεια του Facebook, που θα σας λέει ότι πρέπει να επιβεβαιώσετε…

… το account σας σε ένα link που σας δίδει, για να αποφύγετε το μπλοκάρισμα, πονηρευτείτε…

Το εν λόγω πονηρό μήνυμα, αιτιολογεί αυτό που αναφέρει, λέγοντας ότι κάποιοι έχουν κάνει report την σελίδα σας για διάφορους λόγους και καλεί, εάν είστε ο αυθεντικός ιδιοκτήτης του account, να επιβεβαιώσετε το account σας, προκειμένου να αποφύγετε το μπλοκάρισμα. Το μήνυμα δείχνει σοβαρό όσον αφορά στα εικονίδια που χρησιμοποιεί και την φρασεολογία και γι’ αυτό μπορεί ενδεχομένως να ξεγελάσει πολλούς. Το βλέπεις και νομίζεις ότι το έχει στείλει όντως, το Facebook.

Για να ‘σώσετε’ το account σας, σας καλεί να βάλετε στο link τα στοιχεία του account σας.

Το μήνυμα ήρθε σε εμάς (TaxCoach.gr) ως σχόλιο κάτω από ανάρτησή μας. Αμέσως πονηρευτήκαμε καθώς παρόλο που έμοιαζε επίσημο, ότι ήταν πονηρό, αφού εάν ήταν όντως του facebook, γιατί δεν ήλθε ως εσωτερικό μήνυμα και αναρτήθηκε ως σχόλιο σε μιαν ανάρτησή μας; Πόσο δε μάλιστα, όταν η Σελίδα μας δεν ενοχλεί.

Οπότε το ψάξαμε στο google και όντως είναι απάτη και μάλιστα ιδιαιτέρως επικίνδυνη, καθώς στο link που σας καλεί να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία του account σας, για να αποφύγετε το μπλοκάρισμα, δείχνει ως σελίδα του facebook ενώ είναι ψεύτικη, βάζετε εσείς τους κωδικούς σας κ.λπ. και μετά… παθαίνετε αυτό ακριβώς που επιχειρήσατε να αποφύγετε, δηλαδή μπλοκάρεστε, δεν μπορείτε πλέον να μπείτε στο account σας και το account σας πέφτει στα χέρια πονηρών, που αναρτούν ότι μηνύματα θέλουν αυτοί.

Παρόλο που σε εμάς ήρθε ως σχόλιο, εκτιμούμε ότι μπορεί να έρχετε και ως εσωτερικό μήνυμα στο facebook. Γι’ αυτό δείξτε ιδιαίτερη προσοχή! Μην τυχόν και απαντήσετε στο link που δίδει.

Το μήνυμα στην φωτογραφία μας φαίνεται αχνό, διότι αμέσως το κάναμε ban. Κάντε το ban αμέσως και εσείς.

Κάντε share να προειδοποιήσετε φίλους και γνωστούς.

Related posts