19 Απριλίου 2024

Πως θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι για τις πληρωμές της Εφορίας

Πως θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι για τις πληρωμές της Εφορίας

Ως συνήθως, εντός του Θέρους, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να εξυπηρετήσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται έως και πέντε διαφορετικοί φόροι: φόρος εισοδήματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης και προκαταβολή φόρου.

Η εξόφληση του φόρου εισοδήματος, μπορεί να γίνει σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, δηλαδή έως το τέλος Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου. Η πληρωμή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους: σε ταμείο τράπεζας αλλά επιβαρύνεται με προμήθεια έως €3 ή με e-banking ή με κάρτα (χρεωστική ή πιστωτική) απευθείας μέσω του προσωπικού λογαριασμού του φορολογούμενου στο Taxis.

Σημειώνουμε επίσης για να μην εκπλαγούν δυσάρεστα οι φορολογούμενοι ότι εάν κάποιοι εξ αυτών δεν έχουν καλύψει το αφορολόγητο βάσει e-πληρωμών, τότε θα υπάρξει ‘καμπάνα’, ήτοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο προσαυξημένο κατά το ποσό που προκύπτει από τη θετική διαφορά μεταξύ του απαιτούμενου και του δηλωθέντος ποσού, πολλαπλασιαζόμενης με συντελεστή 22%.

Η εκκαθάριση του νέου ΕΝΦΙΑ, αναμένεται να γίνει έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ο δε φόρος θα πληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο 2018 και φτάνοντας έως και τον Ιανουάριο 2019. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογιστεί βάσει των νέων αντικειμενικών αξιών.

Τέλος, έως το τέλος του 2018, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2019. Τα ειδοποιητήρια αναμένεται να εμφανιστούν στο Taxis προς τα τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, και ως είθισται, πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του (τρέχοντος) έτους.

Related posts