29 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΣΕΒ: Να ενισχυθεί η βιομηχανία στην ελληνική Περιφέρεια!

ΣΕΒ: Να ενισχυθεί η βιομηχανία στην ελληνική Περιφέρεια!

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) στο τελευταίο εβδομαδιαίο Δελτίο του για την ελληνική οικονομία και επιχειρήσεις, αναφέρει συνοπτικά τα ακόλουθα:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ: Στο δελτίο φιλοξενούνται οι θέσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας όπου προβάλλεται, μεταξύ άλλων, η ανάγκη εξομάλυνσης των συνθηκών λειτουργίας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποδομών των υφιστάμενων βιομηχανικών περιοχών, επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στη Στερεά Ελλάδα και τη Δυτική Θεσσαλία, αναβάθμισης του ρόλου των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών (δημιουργία γερανών και ντεπό για την αποθήκευση κοντέινερ), ολοκλήρωσης των οδικών αξόνων και της δημιουργίας εμπορευματικού κέντρου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του λιμένα Βόλου και τη διασύνδεση του με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και το λιμάνι Αλμυρού.

Επαναδιατυπώνεται, επίσης, το αίτημα για τη δημιουργία Υπουργείου Βιομηχανίας με στόχο την εφαρμογή μιας σύγχρονης βιομηχανικής πολιτικής στη χώρα.

Η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού επηρεάζεται αρνητικά από τη σημαντική αύξηση των επιστροφών φόρου, λόγω της υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας αλλά και λόγω του λογιστικού χειρισμού της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Παρά τα μέτρα αύξησης των εσόδων που έχουν ληφθεί, τα έσοδα παραμένουν στάσιμα, εξέλιξη που αντισταθμίζεται από τη συγκράτηση των δαπανών.

Διαβάστε παρακάτω, ολόκληρο το τελευταίο εβδομαδιαίο Δελτίο για την Ελληνική οικονομία – Οικονομία & Επιχειρήσεις, του ΣΕΒ:

 

Related posts