29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Σκέφτεστε να συνταξιοδοτηθείτε στα 30 σας και να ταξιδεύετε στον κόσμο; Αυτό το ζευγάρι τα κατάφερε!

Σκέφτεστε να συνταξιοδοτηθείτε στα 30 σας και να ταξιδεύετε στον κόσμο; Αυτό το ζευγάρι τα κατάφερε!

Σκέφτεστε να συνταξιοδοτηθείτε στα 30 σας και να ταξιδεύετε στον κόσμο; Αυτό το ζευγάρι τα κατάφερε! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται να συνταξιοδοτηθούν έως να φτάσουν τουλάχιστον 65 ετών. Αυτό το ζευγάρι όμως, δεν μπορούσε να περιμένει τόσο πολύ.

Jeremy and Winnie retired in their 30's to travel
Jeremy and Winnie retired in their 30’s to travel

Μετά από εντονότατη περικοπή των εξόδων τους και αποταμίευση, ο Jeremy και η σύζυγός του Winnie, κατέστησαν ικανοί να συνταξιοδοτηθούν πριν δύο χρόνια από σήμερα. Τότε, ο Jeremy ήταν 38 ετών και η Winnie 33. Σήμερα, το ζευγάρι αναφέρει στο Forbes ότι ταξιδεύουν στον κόσμο, καταγράφοντας τα ταξίδια τους στο blog GoCurryCracker.com.

Συνεπώς, πως τα κατάφεραν;
Όλα άρχισαν από ένα ταξίδι. Χρόνια πριν, ο Jeremy ζούσε στο Seattle, εργαζόμενος στη Microsoft, όταν πήρε τις πρώτες του, πραγματικές διακοπές. Αφού πέρασε δύο εβδομάδες πίνοντας τροπικά ποτά και κάνοντας καταδύσεις, αναρωτήθηκε πως θα μπορούσε να κάνει αυτές τις διακοπές του, να διαρκέσουν για ‘πάντα’.

Όταν ο  Jeremy μετακόμιζε.
Όταν ο Jeremy μετακόμιζε.

Όταν επέστρεψε σπίτι του, ο Jeremy πούλησε την ιδιόκτητη οικία του, νοίκιασε ένα μικρό σπίτι κοντά στην εργασία του και άρχισε να πηγαίνει στην εργασία του με ποδήλατο καθημερινά. Είχε ήδη εστιάσει στην αποπληρωμή των δανείων του (φοιτητικά δάνεια, αυτοκίνητο, οικία κ.λπ.) και καθώς ήταν πλέον ελεύθερος χρεών, άρχισε να αποταμιεύει όσο περισσότερο μπορούσε βάσει των αποδοχών του εκ της εργασίας του.

Λίγο καιρό μετά, συνάντησε την Winnie σε ένα συνέδριο στο Πεκίνο και αυτή, του πρόσφερε ακόμη περισσότερη έμπνευση.
Εκείνο τον καιρό, η Winnie ζούσε στη Ταιβάν και αποταμίευε τον μισό από τον μισθό της, για να ταξιδεύει. Αφού ο Jeremy και η Winnie έγιναν ζευγάρι, αποφάσισαν να συνταξιοδοτηθούν νωρίς και άρχισαν να αποταμιεύουν πάνω από το 70% του συνολικού τους εισοδήματος, που ήταν από την εργασία τους.

“Ζούσαμε κοντά στο Πανεπιστήμιο και μπορούσαμε να πηγαίνουμε περπατώντας περίπου παντού όπου χρειάζονταν, γι’αυτό και δεν χρειαζόμασταν αυτοκίνητο. Όταν απαιτούνταν, αντί αυτοκινήτου χρησιμοποιούσε ποδήλατο — συνήθως έκανε 8 με 20 μίλια καθημερινά” αναφέρει ο Jeremy στο Forbes. “Λαμβάναμε τα περισσότερα από τα τρόφιμά μας για την διατροφή μας σε φθηνές αγορές παραγωγών και από κοινότητες ανταλλαγής αγροτικών προϊόντων και δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών οποιοδήποτε, είναι η στέγαση, μεταφορές και διατροφή, εμείς περιορίσαμε επιθετικά και τις τρεις αυτές κατηγορίες, έτσι ώστε η συνολική μηνιαία μας δαπάνη ήταν στα $2.000 ή και λιγότερο”.

Το ζευγάρι διατηρεί και ένα δεύτερο μικρό σπίτι, σε αυτό το μέρος της φωτογραφίας, στη πόλη San Miguel de Allende στο Μεξικό, με πληθυσμό περίπου 140 χιλιάδων κατοίκων, όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλό.
Το ζευγάρι διατηρεί και ένα δεύτερο μικρό σπίτι, σε αυτό το μέρος της φωτογραφίας, στη πόλη San Miguel de Allende στο Μεξικό, με πληθυσμό περίπου 140 χιλιάδων κατοίκων, όπου το κόστος ζωής είναι χαμηλό.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ Πως δουλεύει ο νους;
✎ Τα 4 Στοιχεία μιας Ακαταμάχητης Προσφοράς

✎ Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε
✎ Γιατί να επενδύσω;

 

Related posts