19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Συνέντευξη του Β. Λεβέντη στον ΣΚΑΪ εφ’όλης της ύλης

Συνέντευξη του Β. Λεβέντη στον ΣΚΑΪ εφ’όλης της ύλης

Στο σύνολο των θεμάτων της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στην εκπομπή “Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή.

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε για την τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο, “Δεν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας. Κανένας δεν πρόκειται να μας βοηθήσει αν οι Τούρκοι προκαλέσουν στην Κύπρο. Φοβάμαι μήπως και δημιουργήσουν θερμό επεισόδιο. Έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή και δεν αποκλείεται, οι Τούρκοι να δημιουργήσουν τετελεσμένα και σίγουρα από την τα κοιτάσματα θα θέλουν να πάρουν τα μισά. Ο πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα προτού δημιουργηθούν προβλήματα. Θεωρώ, επίσης, ότι μεγάλη ζημιά στην Κύπρο έχουν προκαλέσει οι συνθήκες της Ζυρίχης και του Λονδίνου που έβαλαν την Τουρκία στο παιχνίδι ως εγγυήτρια δύναμη, έτσι βρήκε ευκαιρία και έκανε την απόβαση κατοχής και εισβολής το “74. Και να ξέρετε ότι λόγω των συνθηκών, η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στο θέμα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από την Μεγαλόνησο”.

Για το θέμα των Σκοπίων ο κ. Λεβέντης είπε: “Όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν αποδεχθεί την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Το 2006 στο Βουκουρέστι το veto μπήκε στον όρο Μακεδονία όχι στην σύνθετη ονομασία. Εγώ προτείνω, να γίνει σοβαρή διπλωματία με ανταλλάγματα και κίνητρα προς στα Σκόπια για να δεχθούν να αφήσουν τις αλυτρωτικές τους βλέψεις και να μην υπάρχει καθόλου το όνομα της Μακεδονίας. Οι εθνικοί στόχοι δεν εγκαταλείπονται και είναι εθνική υπόθεση το όνομα των Σκοπίων. Δεν χαρίζουμε το όνομα σε κανέναν”.

Για τα σενάρια των πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε:
“Τα μέτρα που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν το 2019, αν όμως δεν πιάσουμε τους στόχους το 2017, έχουμε υπογράψει και συμφωνήσει, ότι η εφαρμογή των σκληρών μέτρων που περιλαμβάνει κόψιμο μισθών και συντάξεων, αφορολόγητο, θα εφαρμοστούν το 2018. Ο Τσίπρας τα έχει υπογράψει όλα, είναι πιο δεξιός και από τον Σαμαρά και αν συνεχίσει έτσι θα φθάσει πολύ χαμηλά σε ποσοστά. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται ο κ.Τσίπρας να πάει σε εκλογές, στο τέλος του 2017 ή αρχές του 2018. Αυτό που έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός, είναι ο εκλογικός νόμος και προβλέπω ότι μέσα στα σχέδια του, είναι και ένα δημοψήφισμα μόνο για το σημείο εκείνο του νόμου που προβλέπει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Αυτό θα είναι και το ερώτημα προς την κοινή γνώμη, αν θέλουν ή όχι το μπόνους. Χωρίς το μπόνους η ΝΔ και η ηγεσία της θα έχουν μεγάλο πρόβλημα”.

Για τους δυο βουλευτές που αποχώρησαν από την Ένωση Κεντρώων ο κ. Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά:
“οι δυο βουλευτές που έφυγαν από το κόμμα, είχαν και οι δυο τοποθετηθεί πρώτοι στη λίστα από τα χεράκια μου. Προσπαθούν με τον τρόπο τους να γδάρουν την Ένωση Κεντρώων, εγώ όμως είμαι της πρωτογενούς πολιτικής σχολής, πόρτα -πόρτα έχτισα το κόμμα και είμαι σκληρό καρύδι, αντέχω.

Για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ την Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισε:
“Αν διώξει, η Φ. Γεννηματά όλα τα βαρίδια και τους ξοφλημένους, που έφεραν την καταστροφή στην χώρα, ναι το συζητώ να μιλήσουμε”.

Related posts