28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Συνελήφθη 60χρονος τραπεζικός υπάλληλος για δωροληψία

Συνελήφθη 60χρονος τραπεζικός υπάλληλος για δωροληψία

• Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνελήφθη 60χρονος τραπεζικός υπάλληλος για δωροληψία

• Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον πέντε υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών και μια φοροτεχνικό

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες (13-1-2016), σε περιοχή της Αθήνας, 60χρονος υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.

Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον πέντε (5) υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, για το αδίκημα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και μια φοροτεχνικός, για άμεση συνέργεια σε δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Τα παραπάνω άτομα δεν συνελήφθησαν λόγω μη ύπαρξης αυτοφώρου, ενώ επιπλέον εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμα ατόμου, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από πρόσφατη καταγγελία ημεδαπού, σχετικά με αίτημα ένταξής του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Ε.Σ.Π.Α. για φωτοβολταϊκά, που εκκρεμούσε από το έτος 2011, με χρηματοδοτούμενο ποσό περίπου 1.500.000 ευρώ, σε τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, από την άνοιξη του 2014, σε επαφή που είχε αρχικά με έναν από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, του ζήτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων 5.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι θα μεσολαβήσει για τη διεκπεραίωση της χρηματοδότησής του.

Στη συνέχεια ο καταγγέλλων παραπέμφθηκε διαδοχικά και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους υπαλλήλους, οι οποίοι, κατά περίπτωση, του ζήτησαν και έλαβαν διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να μεσολαβήσουν ομοίως για τη διεκπεραίωση της υπόθεσής του.

Τελικά ένας από τους κατηγορούμενους υπαλλήλους, παρέπεμψε τον καταγγέλλοντα στον συλληφθέντα τραπεζικό υπάλληλο, ο οποίος για την μεσολάβησή του ζήτησε και έλαβε αρχικά 6.000 ευρώ, ενώ κατ’ απαίτησή του άλλες 4.000 ευρώ δόθηκαν στη φοροτεχνικό σύζυγό του, η οποία συστήθηκε ως δικηγόρος.

Περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2015 ο τραπεζικός υπάλληλος απαίτησε την εκ νέου καταβολή χρημάτων και τελικά συμφώνησε να του δοθούν 3.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε από τον καταγγέλλοντα, χθες το πρωί σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αθήνας.

Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό βρέθηκε στη κατοχή του και κατασχέθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα (14-01-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ η έρευνα συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Related posts