28 Μαρτίου 2024

Breaking News

ΥΠΕΚΑΚΑ: Απάντηση στη ΝΔ

ΥΠΕΚΑΚΑ: Απάντηση στη ΝΔ

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ανακοίνωσε ότι μόνο ως μία ακόμα επίδειξη πολιτικού θράσους μπορεί να εκληφθεί η ανακοίνωση του τομεάρχη εργασίας της ΝΔ για τους μισθούς, τους οποίους το κόμμα του ισοπέδωσε.

Και το Υπουργείο συνεχίζει στην ανακοίνωσή του:

Η ΝΔ μείωσε με νόμο τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, ρίχνοντας την αμοιβή για πλήρη απασχόληση κάτω από την αμοιβή για μερική απασχόληση, εκτίναξε την ελαστική εργασία και έφτασε την ανεργία στο 27,9%.

Η ΝΔ και ο αρμόδιος τομεάρχης της εξακολουθούν να υπερασπίζονται το έργο τους, χαρακτηρίζοντας ως «αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις» τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων της περιόδου 2010-2014, όταν επί των ημερών τους ο μέσος μισθός μειώθηκε πάνω από 240 ευρώ.

Η ΝΔ και ο πρόεδρός της θεωρούν το 8ωρο ξεπερασμένο και αντιδρούν στη θέσπιση κανόνων στις εργολαβίες.

Η εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη φτηνή και χωρίς δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από υποκριτικές ανακοινώσεις.

Απέναντι σε αυτή την εμμονή η κυβέρνηση επαναφέρει τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δρομολογεί την αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να βελτιωθεί η διαπραγματευτική θέση και το εισόδημα των εργαζομένων, θεσπίζει μέτρα καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και ενίσχυσης της προστασίας των εργαζομένων.

Η «φιλεργατική ΝΔ» αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Related posts