20 Απριλίου 2024

10 Αποφθέγματα Έμπνευσης που ειπώθηκαν από Κακούς

10 Αποφθέγματα Έμπνευσης που ειπώθηκαν από Κακούς

Το ότι κάποιος είναι απαίσιος, κακός ή εγκληματίας, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να πει κάτι καλό. Πράγματι από κακούς ανθρώπους, ειπώθηκαν ορισμένα αξιόλογα πράγματα. Παρακάτω παραθέτουμε ορισμένα από αυτά, που θα μπορούσε κανείς να αντλήσει έμπνευση.

1. Τα λόγια κτίζουν γέφυρες σε ανεξερεύνητες περιοχές.

Ειπώθηκε από τον Χίτλερ.

Εάν βρίσκεσαι κολλημένος σε κάτι, είτε πρόκειται για μια ιδέα, έναν χώρο, μια συζήτηση ή οτιδήποτε άλλο, βοηθάει να θυμάσαι ότι συχνά, ο καλύτερος τρόπος για να βγεις από τον περιορισμό που βρίσκεσαι, είναι τα λόγια. Τα λόγια μπορούν να σε πάνε σε τόπους που δεν έχεις πάει ποτέ, να κτίσουν γέφυρες με φίλους και να προσφέρουν πολλά περισσότερα.

Βεβαίως ο Χίτλερ, χρησιμοποίησε τα λόγια για κακά και τρομερά πράματα. Ωστόσο, όταν πρόκειται για απόφθεγμα, μπορούμε εμείς να το επεκτείνουμε και να το χρησιμοποιήσουμε για καλούς σκοπούς.

2. Αυτός που σταματάει να βελτιώνεται, σταματάει να είναι καλός.

Ειπώθηκε από τον Όλιβερ Κρόμγουελ, ο οποίος ήταν ένας εξαιρετικά βίαιος άγγλος στρατιωτικός και πολιτικός, του 17ου αιώνος.

Είναι εύκολο να πέσει κανείς θύμα του «αρκετά καλός» όταν μαθαίνει κάτι νέο ή όταν επιχειρεί να φτάσει κάποιους στόχους, αλλά όπως ο Oliver Cromwell είπε, πρέπει όλοι μας να επιδιώκουμε την συνεχή βελτίωσή μας, συνεχώς. Διαφορετικά θα μείνουμε πίσω και θα πάψουμε να είμαστε καλοί.

Φυσικά ο Κρόμγουελ, όταν είπε αυτά τα λόγια, είχε υπόψη του, τρόπους βελτίωσης στο να γίνει αποτελεσματικότερος στις σκληρές και βάναυσες διώξεις κατά των Ιρλανδών Καθολικών και άλλους μη ευγενείς σκοπούς.

3.  Χρειάζεται λιγότερο κουράγιο να κριτικάρεις τις αποφάσεις των άλλων, από το να εξετάσεις τις δικές σου.

Φέρεται ότι ειπώθηκε από τον γνωστό αιμοσταγή στρατηλάτη, Αττίλα, τον Ούννο.

Η λήψη αποφάσεων είναι συχνά ένα δύσκολο εγχείρημα, αλλά πολύ ευκολότερα στεκόμαστε στις απόψεις άλλων και τις κριτικάρουμε παρά στις δικές μας, που αυτό θα έπρεπε να ήταν το πρώτο μας μέλημα.

4. ‘Αδύνατον’ είναι μια λέξη που βρίσκεται μόνο στα λεξικά των ηλιθίων.

Ειπώθηκε από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Κανείς δεν θέλει να προφέρει τις λέξεις «αυτό είναι αδύνατο», αλλά μερικές φορές αισθάνεται πραγματικά σαν να είναι. Σε αυτές τις στιγμές, αξίζει να θυμάστε το απόφθεγμα του Ναπολέοντα. Πρέπει να ανασκουμπωθείτε, να αναλάβετε τις προκλήσεις, και να γίνει η δουλειά.

5. Οι πραγματικά ισχυροί δεν έχουν την ανάγκη να αποδεικνύονται στους μικρούς.

Ειπώθηκε από τον Τσαρλς Μάνσον, περιβόητο αμερικανό εγκληματία, με πλήθος δολοφονιών.

Η ζωή συχνά είναι δύσκολη και συχνά πυκνά, μπορεί να βρεθούν άνθρωποι που να σας αμφισβητούν.  Δεν υπάρχει λόγος να δικαιολογήστε και να αποδεικνύεται ποιοι είστε στον καθέναν.

6. Πιστεύω σε ένα πράγμα μόνο, την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης.

Ειπώθηκε από τον Ιωσήφ Στάλιν.
Όταν αισθάνεστε λίγο απογοητευμένος, είναι αρκετά εύκολο να πείτε ότι δεν μπορείτε να καταφέρετε αυτούς τους μεγάλους στόχους ζωής που έχετε θέσει. Αλλά πολλοί άνθρωποι στην πορεία της ανθρώπινης ιστορίας έχουν καταφέρει μεγάλους στόχους και ακόμα περισσότερα, και η ανθρώπινη θέληση είναι πραγματικά πανίσχυρη.

7. Ένας άνθρωπος θα πρέπει να βάζει τουλάχιστον ένα στοίχημα την ημέρα, διαφορετικά μπορεί να περπατάει γύρω από την τύχη και ποτέ να μην το ξέρει.

Ειπώθηκε από τον Τζιμ Τζόουνς, αμερικανού που ηγήθηκε μιας παραθρησκείας και πολλοί από τους εμπλεκόμενους ωθήθηκαν σε αυτοκτονία.

Πολλοί από εμάς τείνουν να αποφεύγουν το ρίσκο και αυτό δεν είναι απαραιτήτως κάτι το κακό, ωστόσο μπορεί να σημαίνει ότι χάνουμε κάποιες ευκαιρίες. Αξίζει ενίοτε να βγαίνουμε εκτός ‘κουτιών’, να βλέπουμε και να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες.

Τώρα τι στοιχήματα πήρε ο Jones, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο…

8. Αμέτρητα εκατομμύρια που πέρασαν από αυτή τη Γη πριν από εμάς, έχουν περάσει μια κάποια παρόμοια κατάσταση, οπότε η εμπειρία που βιώνω δεν είναι αποκλειστικά δική μου αλλά κοινή.

Ειπώθηκε από τον Τεντ Μπάντι, αμερικανό serial killer.

Όλοι μας έχουμε βρεθεί κατά στιγμές να αναρωτιόμαστε «Γιατί αυτό συμβαίνει σε μένα;», εάν έχετε στο μυαλό σας τα λόγια του Ted Bundy, θα ανακουφιστείτε καθώς για κάθε τι που σας συμβαίνει, θα έχει ξανασυμβεί σε πλήθος άλλων ανθρώπων κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Η όποια δύσκολη εμπειρία σας λοιπόν, δεν είναι αποκλειστικά δική σας αλλά μια κοινή ανθρώπινη. Αποκτώντας αυτή την οπτική, μπορεί να σας δυναμώσει στο να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες καταστάσεις, με περισσότερη αντοχή και πιο αποτελεσματικά.

Και σίγουρα ίσχυε και για τον Ted Bundy, ο οποίος ανέφερε αυτά τα λόγια, σε μια συνέντευξη που έδωσε, πριν την εκτέλεσή του.

9. Καλύτερα να ζήσεις μια μέρα ως λέοντας παρά 100 χρόνια σαν πρόβατο.

Ειπώθηκε από τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Εάν αισθάνεστε ότι μια διαμάχη ή μια δύσκολη κατάσταση σας έχει αποκάμει, το εν λόγω απόφθεγμα από τον ιταλό Μουσολίνι, μπορεί να σας κάνει να αναθαρρήσετε. Αντί να αφήσετε τις δυσκολίες να σας γονατίσουν, υψώστε ανάστημα και πολεμήστε.

10. Μην πίνετε καθόλου, να αθλείστε και να τρώτε λαχανικά και φρούτα.

Ειπώθηκε από τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα βαθυστόχαστο απόφθεγμα, ωστόσο είναι πολύ χρήσιμο και ξεκάθαρο: όπως προτείνει ο σκληρός δικτάτορας της Ζιμπάμπουε, Robert Mugabe, εάν τρώτε τα λαχανικά σας και φρούτα, ασκείστε και δεν πίνετε οινοπνευματώδη, θα οδηγηθείτε σε μια υγιή και καλύτερη ζωή. Και ο σκοπός των αποφθεγμάτων, είναι νας σας οδηγήσουν σε καλύτερη ζωή.

 

Related posts