29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Λογιστικές Υπηρεσίες σε τιμές “Λαϊκής”;;;

Λογιστικές Υπηρεσίες σε τιμές “Λαϊκής”;;;

Συνάδελφος λογιστής, μας έστειλε αυτό το φυλλάδιο μεγέθους Α5 που βρήκε αναρτημένο σε στύλο της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο επειδή το βρήκαμε ενδιαφέρον, το σκανάραμε και σας το μεταφέρουμε.

Κάποιος λοιπόν συνάδελφος, που έβγαλε το εν λόγω φυλλάδιο, κάνει φορολογικές δηλώσεις από €12 (δώδεκα ευρώ) ή υποβολή μισθωτηρίων συμβολαίων από €3 (τρία ευρώ) ή λογιστική τήρηση επιχειρήσεων από €30 (τριάντα ευρώ) μηνιαίως.

0506161Μάλιστα στην Β΄ όψη του φυλλαδίου, διαφημίζει τις υπηρεσίες του για την υποβολή δηλώσεων και σε διάφορες γλώσσες, προφανώς για να προσελκύσει πελάτες και αλλοδαπούς που μένουν στη χώρα μας.

2506162

Βεβαίως, ζούμε σε ελεύθερη αγορά και ο καθένας μπορεί να τιμολογήσει τις υπηρεσίες του όπως νομίζει. Όμως πραγματικά, σκεφτόμαστε το ακόλουθο: ας πούμε ότι η μέση δήλωση που κάνει είναι €20, αφού ξεκινάει από €12. Ας πούμε επίσης ότι η μέση χρέωση υποβολής μισθωτηρίων συμβολαίων είναι €5 (αφού η ελάχιστη είναι €3) όπως και η μέση χρέωση λογιστικής τήρησης επιχειρήσεων €40 (δεδομένου ότι η ελάχιστη είναι €30).
Για να βγάλει λοιπόν αυτός ο λογιστής το ευτελές ποσό των € 1.650 μηνιαίως (βλ. πίνακα), πρέπει να κάνει 50 περίπου φορολογικές δηλώσεις, να τηρεί 10 μικρές επιχειρήσεις και να υποβάλει περίπου 50 μισθωτήρια συμβόλαια.

250616

Διερωτόμαστε λοιπόν, εάν ο συγκεκριμένος λογιστής αξιολογεί τον κόπο του ορθά, εννοώντας εάν δίδει αξία στον κόπο του.
Και εάν το δυνατό του σημείο είναι οι πολύ πολύ χαμηλές τιμές, τότε δεν προσελκύει ένα πελατειακό κοινό που το κριτήριό του είναι η πολύ χαμηλή τιμή;
Μα αν κάνει κάτι τέτοιο, δεν υποβαθμίζει τον εαυτό του; Και οι πελάτες που έχει, δεν θα φύγουν εύκολα εάν κάποιος άλλος λογιστής τους κάνει την δήλωση από €10, την υποβολή των μισθωτηρίων από €2 ή τήρηση των βιβλίων μιας μικρής επιχείρησης από €25;
Τότε τι θα κάνει ο εν λόγω συνάδελφος για να κρατήσει τους πελάτες του; Θα προσαρμόσει την τιμολογιακή του πολιτική σε ελάχιστη €8 για φορολογικές δηλώσεις, €1 για υποβολή μισθωτηρίων και €20 για τήρηση μικροεπιχειρήσεων;

Έτσι όπως το βλέπουμε εμείς, θεωρούμε ότι ο εν λόγω συνάδελφος βλάπτει και τον εαυτό του αλλά και τον κλάδο ολόκληρο, αφού γίνει δεν γίνει πελάτης του κάποιος που βλέπει το φυλλάδιο, σημασία έχει ότι με το που βλέπει το φυλλάδιο με τις τιμές, αυτομάτως κατανοεί ότι υπάρχουν λογιστές που παρέχουν τις παραπάνω υπηρεσίες σε αυτές τις χαμηλότατες τιμές. Και πολλοί από αυτούς, θα το απαιτήσουν από τους δικούς τους λογιστές, να τους κάνουν φερειπείν την φορολογική δήλωση, εφόσον είναι απλή, με €12 αλλιώς θα πάνε στον άλλον που την κάνει με αυτή την τιμή. Ακόμα και στον εν λόγω συνάδελφο, μπορεί πελάτης που θα πάει επειδή είδε το φυλλάδιο, να επιχειρήσει να πιέσει για ακόμα χαμηλότερη τιμή.

Για λογιστές και φοροτεχνικούς, δείτε εδώ!

“Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σ’ανέβει στο κρεβάτι”, λέει ο σοφός λαός. ΟΚ, ζούμε σε ελεύθερη αγορά, αλλά πραγματικά όλα πρέπει να έχουν κάποια όρια. Εάν είναι να  υποβιβάζει κανείς τόσο πολύ την ίδια του την εργασία, που είναι και μια εργασία τεχνογνωσίας και εμπειρίας, ε, τότε καλύτερα να πάψει να ασχολείται με το εν λόγω αντικείμενο και να αλλάξει επάγγελμα – προφανώς, τα λεφτά που βγάζει, δεν δικαιολογούν την παραμονή του στο λογιστικό επάγγελμα. Ας δοκιμάσει την τύχη του αλλού. Μην ζημιώνει με την συμπεριφορά του και τους άλλους.

Related posts