19 Απριλίου 2024

2,4 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμα Δήλωση

2,4 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμα Δήλωση

2,4 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμα Δήλωση και με την προθεσμία υποβολής, να λήγει στις 30 Ιουνίου. 2,4 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμα Δήλωση

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους πολίτες που δεν έχουν ακόμα υποβάλλει δήλωση, να σπεύσουν και να υποβάλουν έως την υφιστάμενη προθεσμία της 30ης Ιουνίου, καθώς η όποια καθυστέρηση στην υποβολή δεν δημιουργεί κάποια ωφέλεια όσον αφορά στον χρόνο πληρωμής του φόρου. Επιπλέον, όσο πλησιάζουμε προς την λήξη, αυξάνεται η πιθανότητα να μπλοκάρει το σύστημα.

Από το υπουργείο τονίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης και οι φορολογούμενοι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι με το να αφήσουν την δήλωσή τους για την τελευταία στιγμή, ίσα – ίσα που μπορεί να ταλαιπωρηθούν. Προσθέτουν δε, ότι φέτος η ηλεκτρονική υποβολή είναι κατά πολύ ευκολότερη για τους πολίτες-φορολογούμενους, καθώς η δήλωση φορολογίας εισοδήματος έχει προεκτυπωμένα πολλά στοιχεία και παράλληλα, η εκκαθάριση του φόρου γίνεται αμέσως, με την αποστολή της δήλωσης.

Προσθέτει δε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα προκαλέσει προβλήματα στη νέα εκκαθάριση του κοινωνικού μερίσματος με τα στοιχεία για το 2013, όπως και στην χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος, θέλοντας λοιπόν και με αυτόν τον τρόπο να πιέσει τους φορολογούμενους να ολοκληρώσουν την δήλωσή τους.

Βέβαια πρέπει να έχετε υπόψη σας όσοι δεν έχετε κάνει ακόμα δήλωση, ότι καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της προθεσμίας, το σύστημα του TaxisNet είναι εύκολο να ‘μπλοκάρει’ λόγω του αυξημένου φόρτου.
Οι καλύτερες ώρες λοιπόν για την υποβολή της δήλωσης, οι ώρες όπου το φορτίο στο σύστημα είναι μικρό, όπως έχει φανεί από την εμπειρία, είναι κυρίως οι νυκτερινές από 23:00 το βράδυ και έως περίπου τις 08:00 το πρωί, όπως και το μεσημέρι, από περίπου 14:00 έως 17:00.

Related posts