17 Απριλίου 2024

Σχολιασμός ΟΓΑ περί των Προγραμμάτων Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

Σχολιασμός ΟΓΑ περί των Προγραμμάτων Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», επισημαίνουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής:

Στο νόμο συστάσεως του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ (ν.3050/2002) αναφέρεται ρητά, στο άρθρο 1 παρ.3, ότι δικαιούχοι των παροχών της είναι όλοι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι «έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης», καθώς και άλλες κατηγορίες όπως οι συνταξιούχοι.

Αυτό ισχύει τα τελευταία 14 χρόνια κατά την διάρκεια των οποίων υλοποιούνται τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας. Το ίδιο ακριβώς τηρείται και φέτος.

Επισημαίνεται ότι για τα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του 2017, τα μητρώα των δικαιούχων περιλαμβάνουν όλους τους ασφαλισμένους που έχουν εξοφλήσει τις εισφορές τους στον πρώην ΟΓΑ έως και το Α’ Εξάμηνο του 2016 ή έχουν ενεργές ρυθμίσεις γι αυτές. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι οι εισφορές του Β’ εξαμήνου του 2016 δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Προφανώς στα εν λόγω μητρώα περιλαμβάνονται και όλοι οι συνταξιούχοι αγρότες του ΟΓΑ, όπως και οι δικαιούμενοι συντάξεως ανασφάλιστου υπερήλικα.

Συνεπώς, κανένα «ψαλίδι» και κανένα «μαχαίρι» στον κοινωνικό τουρισμό δεν υπάρχει.

Η απόπειρα δημιουργίας πρωτοσέλιδων εντυπώσεων δεν μπορεί ούτε να κρύψει την αλήθεια, ούτε να αλλάξει την πραγματικότητα της ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ προς τους αγρότες.


Μάθετε για την διαδικασία Εξαγωγών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα

Related posts