19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ινδός δισεκατομμυριούχος χαρίζει σε 3.500 εργαζόμενούς του, διακοπές μιας εβδομάδας στην Κωσταντινούπολη!

Ινδός δισεκατομμυριούχος χαρίζει σε 3.500 εργαζόμενούς του, διακοπές μιας εβδομάδας στην Κωσταντινούπολη!

06.07.2018 -Ένας Ινδός επιχειρηματίας, που περιλαμβάνεται στην Λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, θα επισκεφτεί την Κωνσταντινούπολη αυτό τον μήνα, μαζί με 3.500 υπαλλήλους του, κάτι που θα κοστίσει περισσότερο από $10 εκατ. ή χονδρικά, περί των $3.500 ανά άτομο.

Ο Ινδός επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα $12 δισ., ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ενώ οι περισσότεροι από τους υπάλληλους θα πάνε στην Κωσταντινούπουλη από την Ινδία, ωστόσο περί των 350 στελεχών, θα πάνε, από διάφορες χώρες, περί των 20, στις οποίες βρίσκονται.

Το δώρο διακοπών, αφορά σε διακοπές μιας εβδομάδας, στην διάρκεια της οποίας, οι 3.500 Ινδοί θα επισκεφτούν, εννοείται, όλα τα γνωστά αξιοθέατα, όπως την Αγιά Σοφιά, το Παλάτι Τοπκαπί, ενώ παράλληλα με μισθωμένα πλοία, θα κάνουν εκδρομές στον Βόσπορο.

Πέραν του προϋπολογισμού των $10 εκατ., ο Ινδός μεγιστάνας, θα δώσει σε όλους τους υπαλλήλους του, και ορισμένα μετρητά, επιπλέον των $10 εκατ., για να μπορούν να κινηθούν και συναλλάσσονται κατά την διάρκεια των διακοπών τους.

Για το ‘δώρο’ αυτό, περισσότερα από 10 ξενοδοχεία στην Κωσταντινούπολη έχουν κλειστεί, εκ των οποίων περιλαμβάνονται και σχεδόν όλα τα ακριβότερα της πόλης.

Καθώς ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε να μην κατονομαστεί, εμείς (TaxCoach) κοιτάξαμε να δούμε ποιοι Ινδοί, έχουν περιουσία μεγαλύτερη από $12 δισ., όχι όμως μεγαλύτερη των 15 δισ. και είδαμε δύο, τον Uday Kotak με περιουσία $12,5 δισ. και τον Shiv Nadar με περιουσία $13,4 δισ.. Ο πρώτος έχει όμιλο με χρηματοοικονομικά και μια μεγάλη τράπεζα στην Ινδία, και ο δεύτερος δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας. Εκ των δύο, αρκετά πιθανότερος είναι ο δεύτερος, αφενός διότι ο πρώτος που έχει τράπεζα, μια τράπεζα δεν μπορεί να κλείσει συνολικά και εύκολα, έστω για μια εβδομάδα, αφετέρου ο δεύτερος (ο Shiv Nadar), έχει δεσμευθεί να δίδει τουλάχιστον το 10% της περιουσίας του, σε φιλανθρωπίες. Επομένως το προφίλ ταιριάζει εντονότερα σε αυτόν.

[edit 17 Ιουλίου]  Τελικά γνωστοποιήθηκε / μαθεύτηκε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας, είναι ο Dilip Shanghvi με περιουσία που σήμερα βρίσκεται στα $10,8 δισ., από τους πλουσιότερους Ινδούς και δραστηριοποιούμενος κυρίως στην φαρμακευτική βιομηχανία. [end edit]

Related posts