24 Απριλίου 2024

DIORAMA FUND: Ένα αναπτυξιακό ελληνικό Κεφάλαιο

DIORAMA FUND: Ένα αναπτυξιακό ελληνικό Κεφάλαιο

Στους οικονομικά χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ένα Growth Fund, έχει ξεκινήσει την δραστηριοποίησή του στην χώρα μας. Και πρόκειται εν μέρει για ελληνικών συμφερόντων: αναφερόμαστε στο DIORAMA FUND, το οποίο έχει ήδη επενδύσει περισσότερα από €26 εκατ. σε τρεις εταιρίες.

Οι επενδύσεις που έχει ήδη υλοποιήσει, είναι στις εταιρίες:
• ATLAS TAPES, στην Αταλάντη, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή αυτοκόλλητων ταινιών,
• DAMAVAND, στην Καρδίτσα, η οποία δραστηριοποιείται στην μεταποίηση, συσκευασία και εμπορία προϊόντων τομάτας και ροδάκινου και χυμών,
•  και InternetQ, στην Αθήνα, η οποία δραστηριοποιείται αφενός στην παροχή μουσικής μέσω κινητών τηλεφώνων ή tablets (music streaming), αφετέρου σε ένα λογισμικό σχεδιασμένο να φέρνει σε επαφή διαφημιστές και ψηφιακούς εκδότες, για διαφημίσεις σε εφαρμογές μέσω κινητών τηλεφώνων (in-app advertising).

Στόχος του DIORAMA είναι να υλοποιηθούν συνολικά 12 με 15 επενδύσεις. Υπολογίζεται δε ότι θα διαθέσει συνολικά κεφάλαια, περί των €130 εκατ..
Ο μεγαλύτερος από τους επενδυτές στο DIORAMA, είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Δασκαλόπουλος, με €50 εκατ. και ακολουθούν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί European Investment Fund, EBRD και European Investment Bank, καθώς και άλλοι σημαντικοί επενδυτές μεταξύ των οποίων τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες και Έλληνες επιχειρηματίες.

Το DIORAMA επενδύει σε δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα, που δεν δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά.

Κατά κανόνα, το DIORAMA αποκτά μεγάλα μερίδια μειοψηφίας αν και δεν αποκλείεται και η απόκτηση μεριδίων πλειοψηφίας. Με τις επενδύσεις της παρέχει κεφάλαια στις επιχειρήσεις στις οποίες τοποθετείται, για ανάπτυξη, ήτοι και ενδεικτικά: επέκταση της παραγωγικής τους δυναμικότητας, τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και φιλικότερης έκθεσης ως προς το περιβάλλον, εξαγορές άλλων εταιριών, κεφάλαιο κίνησης. Δεν ζητούνται προσημειώσεις, προσωπικές εγγυήσεις, καθώς προστασία των επενδυτών.

Τα κεφάλαια του DIORAMA FUND, διαχειρίζεται η DECA INVESTMENTS, εταιρία διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων που αδειοδοτήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία.  Η DECA έχει πέντε συνεταίρους με ευρεία εμπειρία στις επενδύσεις.

Related posts