28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Δωρεάν εργαλεία στρατηγικής σημασίας για το Internet Marketing

Δωρεάν εργαλεία στρατηγικής σημασίας για το Internet Marketing

Δωρεάν εργαλεία στρατηγικής σημασίας για το Internet MarketingΟ όρος “internet marketing strategies”  περιλαμβάνει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να προωθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει μέσω του διαδικτύου, να γιγαντώσει την προβολή της επιχείρησής του, να προσεγγίσει νέους πελάτες, να μειώσει τα λειτουργικά κόστη και να αυξήσει τα κέρδη.

Το internet marketing αποτελεί ένα τεράστιο κανάλι προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών και μία νέα σχετικά μέθοδο για να μεταφέρετε την επιχείρησή σας σε ένα νέο ανώτερο επίπεδο. Έχω τονίσει επανειλημμένα τα τεράστια οφέλη του internet marketing για τον επιχειρηματία και τους λόγους για τους οποίους ολόκληρη η οικονομία μεταφέρεται online.

Το internet marketing ή online marketing σας αφορά, είτε η επιχείρησή σας δραστηριοποιείται αποκλειστικά online, είτε μερικώς online, είτε αποκλειστικά offline. Το διαδίκτυο είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταδώσετε το μήνυμα της εταιρίας σας στους καταναλωτές, να προωθήσετε προϊόντα και υπηρεσίες και να πραγματοποιήσετε έρευνα αγοράς για τον ανταγωνισμό ή της ανάγκες των καταναλωτών.

Στο εξωτερικό, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν συμπεριλάβει τις internet marketing strategies, σαν μέρος του γενικότερου marketing mix που ακολουθούν. Στην Ελλάδα οι ρυθμοί αφομοίωσης του διαδικτύου από τον επιχειρηματικό κόσμο είναι σαφώς πιο αργοί, αναπόφευκτα όμως θα επιταχύνουμε και θα αναγνωρίσουμε το internet marketing σαν σημαντικό κανάλι προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι κυριότερες internet marketing strategies

Μέχρι στιγμής όλες οι προσπάθειες των internet marketers εστιάζονται σε κάποιες πολύ συγκεκριμένες και αποδοτικές στρατηγικές.

Banner marketing ή Banner advertising: Από τις πρώτες μεθόδους που αναπτύχθηκαν και κατά την γνώμη μου από τις λιγότερο αποδοτικές. Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε click σε ένα banner; Ακριβώς!

Τα banners παρουσιάζουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Βγάζουν μάτι ότι πρόκειται για διαφημίσεις και ο καταναλωτής έχει αναπτύξει αντιστάσεις σε οτιδήποτε μοιάζει με διαφήμιση, με αποτέλεσμα να τις αγνοούν. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει προστεθεί ήχος και κίνηση, ώστε να τραβούν την προσοχή. Το θέμα είναι όμως ότι γίνονται ελαφρώς ενοχλητικές!

Στο γεγονός αυτό οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το Google AdSense, το οποίο προβάλει διαφημίσεις κειμένου σε ιστοσελίδες που είναι σχετικές με την διαφήμιση.

Δημιουργία website: Η προφανής επιλογή και το πρώτο βήμα εισόδου στο internet marketing. Μία ιστοσελίδα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προβάλλουν τα χαρακτηριστικά τους, να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να προσεγγίσουν περισσότερους πελάτες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα website, είτε για άμεση πώληση των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρετε, είτε για έμμεση πώληση, προσφέροντας την δυνατότητα στον επισκέπτη να επικοινωνήσει μαζί σας. Ακόμα και αν λειτουργείτε μία επιχείρηση πολύ τοπικού χαρακτήρα, μία ιστοσελίδα είναι απαραίτητη, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε το πολύ χαμηλό κόστος κατασκευής της.

Όπως πιθανόν έχετε προσέξει, όταν γίνεται λόγος για κατασκευή ιστοσελίδων, πάντα αναφέρομαι στο Site Built It. Πρόκειται για ένα εργαλείο κατασκευής ιστοσελίδων που δεν προϋποθέτει καμία γνώση κάποιας γλώσσας προγραμματισμού και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Affiliate marketing: Η πιο αποτελεσματική internet marketing στρατηγική στον πλανήτη. Το affiliate marketing σας δίνει την δυνατότητα να έχετε στην διάθεσή σας έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων, οι οποίοι να προωθούν τα προϊόντα σας και να τους πληρώνετε κάποια μορφή προμήθειας, αφού πρώτα πραγματοποιηθεί η πώληση.

Πρόκειται για μία πανίσχυρη internet marketing στρατηγική, οποία όχι μόνο δίνει την δυνατότητα σε εταιρίες να εκτοξεύσουν τις πωλήσεις τους, αλλά και σε πολλούς ανθρώπους να κερδίζουν ένα κύριο ή εξτρά εισόδημα, με εργασία από το σπίτι. Πρόκειται για μία τεράστια ιδέα, για την οποία έχω αφιερώσει στο MakeMoneyOnline.gr, έναν ξεχωριστό τομέα.

Search Engine Marketing (SEM): Πρόκειται για την προσπάθεια προώθησης μίας ιστοσελίδας, είτε βελτιώνοντας την θέση της στις μηχανές αναζήτησης, με search engine optimization (SEO) τεχνικές, είτε με την αγορά pay per click (PPC) διαφημίσεων.

Η καλύτερη μέθοδος από τις 2 είναι φυσικά η πρώτη γιατί πολύ απλά είναι δωρεάν. Το «δωρεάν» είναι βέβαια σχετικό, γιατί μπορεί να μην κοστίζει σε νόμισμα, κοστίζει όμως σε χρόνο.

Email marketing: Η συγκεκριμένη internet marketing στρατηγική θα σας επιτρέψει να κρατήσετε επαφή με πελάτες, που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα ξαναβλέπατε ποτέ. Επίσης σας επιτρέπει να χτίσετε σχέσεις, προσφέροντάς τους πολύτιμο υλικό και πληροφορίες μέσω email, δημιουργώντας την εικόνα της αξιόπιστης εταιρίας στα μάτια τους.

Ας το δούμε λιγάκι πρακτικά. Ένα website με εξαιρετικό sales letter, παρουσιάζει κατά μέσον όρο ποσοστό μετατροπής γύρω στο 5%. Αυτό σημαίνει πως κάθε 100 επισκέπτες στην ιστοσελίδα, οι 5 γίνονται πελάτες. Με τους υπόλοιπους 95 τι γίνεται; Πιθανότατα δεν θα τους ξαναδείτε ποτέ.

Το email marketing δίνει την δυνατότητα σε όλα τα websites να δημιουργήσουν μία μεγάλη λίστα από email addresses και να έχουν επικοινωνία με υποψήφιους πελάτες, όποτε το επιθυμούν. Η δημιουργία μιας email λίστας αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας στο internet marketing και μία από τις πιο αξιόπιστες στρατηγικές.

Την καλύτερη υπηρεσία όσο αναφορά το email marketing, την προσφέρει η Aweber. Έτη φωτός μακριά από τους υπόλοιπους.

Blog Marketing: Στις μέρες μας, όλες οι μεγάλες εταιρίες έχουν επισυνάψει ένα blog στο κεντρικό τους website και δημοσιεύουν άρθρα πάνω στις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα δραστηριότητάς τους, επιτρέποντας στον επισκέπτη να παραθέσει τα σχόλιά του.

Στην ουσία πρόκειται για ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ της εταιρίας και του πελάτη. Με ένα blog ο επαγγελματίας έχει την δυνατότητα να αφουγκραστεί τις σκέψεις των πελατών και να τους καταλάβει καλύτερα. Το να γνωρίζεις καλά τον πελάτη σου και τον τρόπο που σκέφτεται, σου δίνει την δυνατότητα να προσαρμόσεις τα προϊόντα σου, σύμφωνα με αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

Article marketing: Αφορά την δημοσίευση άρθρων και σχολίων σε blogs και forums σχετικά με το αντικείμενο της επιχείρησής σας και τα οφέλη του έρχονται από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Α) Από την ροή επισκεπτών που θα δημιουργηθεί από αυτούς που θα διαβάσουν τα σχόλιά ή τα άρθρα σας και θα κάνουν click στο link που τα συνοδεύει, που δεν είναι άλλο από το URL της ιστοσελίδας σας.

Β) Δημιουργείτε back links προς το website σας, κάτι πολύ σημαντικό για το search engine optimization (SEO) και την κατάταξη της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης.

Απλοποιημένες internet marketing strategies

Αν δεν έχετε και μεγάλη εμπειρία στο χώρο του internet marketing ή μια σφαιρική εικόνα του αντικειμένου, πιθανόν να μην έχετε καταλάβει πλήρως τις στρατηγικές που περιγράφω. Δεν πειράζει και εγώ μπερδεμένος ήμουν κάποτε.

Ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει επιφυλακτικά το marketing και γενικά έχει την ψευδαίσθηση ότι για να το καταλάβεις θα πρέπει να το σπουδάσεις, να έχεις πάει στο πανεπιστήμιο ή σε κάποια σχολή. Δεν νομίζω… ούτε εγώ το έχω σπουδάσει και τα καταφέρνω μια χαρά.

Ουσιαστικά marketing είναι να γνωρίζεις την ψυχοσύνθεση του καταναλωτή που στοχεύεις και να μεταφέρεις το μήνυμα που απαιτείται, ώστε να προβεί σε κάποια πράξη. Στην υπερκαταναλωτική κοινωνία που ζούμε, το να πρέπει γνωρίζεις την ψυχοσύνθεση του καταναλωτή, είναι σαν να πρέπει να γνωρίζεις τον εαυτό σου!

Αν προσπαθείτε να κάνετε το όνειρο της εργασίας από το σπίτι πραγματικότητα ή το έχετε καταφέρει και προσπαθείτε να αυξήσετε τα κέρδη σας, είναι πραγματικά κρίμα να αφήσετε τον φόβο για το internet marketing να σας σταματήσει. Αν δεν κατανοήσετε το Internet marketing δεν πρόκειται να πετύχετε τους στόχους σας, γιατί είναι απλά, πάρα πολύ σημαντικό.

Ο άνθρωπος που άλλαξε την οπτική μου για το internet marketing είναι ο Perry Marshall. Το πρόγραμμα που μου άνοιξε τα μάτια δεν κυκλοφορεί πλέον, όμως κυκλοφορεί ένα καλύτερο. Ονομάζεται The simplified next step marketing guide και ο δημιουργός του είναι φυσικά ο Perry Marshall.

Το πρόγραμμα του Perry είναι τόσο απλό και κατανοητό που και ένα 10χρονο παιδί μπορεί να καταλάβει. Ξέρετε πολύ καλά πως ποτέ δεν επιμένω σε κάτι, αν δεν είμαι 100% σίγουρος ότι έχω δίκιο.

Πηγή: misterpayment.eu

Related posts