22 Φεβρουαρίου 2020

Breaking News

ΕΣΕΕ: Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης 4.000 ανέργων στο Λιανεμπόριο

ΕΣΕΕ: Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης 4.000 ανέργων στο Λιανεμπόριο

ΕΣΕΕ: Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης 4.000 ανέργων στο Λιανεμπόριο. Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 τρέχοντος, στα γραφεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κοινή συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Εργασίας, κ. Ι. Πλακιωτάκη και του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε η ανάληψη από την ΕΣΕΕ του έργου «Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Νέων Ανέργων Ηλικίας 18 έως 24 ετών για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τομέα του Λιανικού Εμπορίου».

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω ΣύμπΕΣΕΕ: Πρόγραμμα Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης 4.000 ανέργων στο Λιανεμπόριοραξης της ΕΣΕΕ με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που δείχνει η Πολιτεία στους κοινωνικούς φορείς, οι οποίοι εξασφαλίζουν όλα τα εχέγγυα αποτελεσματικής ολοκλήρωσης στοχευμένων δράσεων και προγραμμάτων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο αναλαμβάνει ένας επιτυχημένος και αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος, σαν την ΕΣΕΕ, με εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων δράσεων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την πολύτιμη συμβολή του στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος και επισήμανε την σπουδαιότητα ανάλογων δράσεων, ιδιαίτερα στον τομέα του εμπορίου. Πρόσθεσε δε ότι, μέσω της συγκεκριμένης δράσης βοηθούνται οι επιχειρήσεις αλλά και οι άνεργοι νέοι, οι οποίοι θα έχουν εισόδημα και ασφαλιστική κάλυψη για την κατάρτιση που θα λάβουν, σε μία εποχή που η νεανική ανεργία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Το σημαντικότερο όμως δεν είναι αυτό. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταρτιζόμενοι άνεργοι έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρουν μόνιμη εργασία στο εμπόριο, που εξακολουθεί εν μέσω κρίσης να παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης, ενώ επιπλέον μπορούν να απασχοληθούν και οι ίδιοι στο μέλλον αυτοτελώς ως επιχειρηματίες, έχοντας αποκτήσει βασικές δεξιότητες αλλά και γνώσεις σε νέες ειδικότητες που δημιουργούνται στον τομέα του εμπορίου από τις νέες συνθήκες του διεθνούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Τώρα, εμείς ως Tax Coach, παρόλο που επιθυμούμε να υλοποιούνται προγράμματα κατάρτισης που να αυξάνουν τις πιθανότητες απορρόφησης ανέργων σε θέσεις εργασίας και μάλιστα μόνιμης απασχόλησης, ωστόσο διερωτούμαστε, το λιανεμπόριο έχει τόση ανάγκη γενικότερης κατάρτισης; Και αν χρειάζεται κατάρτιση, η κατάρτιση αυτή είναι γενικής φύσεως ή θα άπτονταν κάθε επιχειρήσεως, να καταρτίσει το προσωπικό που προσλαμβάνει, στα προϊόντα που η κάθε συγκεκριμένη επιχείρηση εμπορεύεται;

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας; Εἶστε ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος;

Διαβάστε ακόμα…

Related posts