28 Μαΐου 2022

Breaking News

Με υπεύθυνη δήλωση η άδεια λειτουργίας μικρών επιχειρήσεων

Με υπεύθυνη δήλωση η άδεια λειτουργίας μικρών επιχειρήσεων

Μια υπεύθυνη δήλωση θα αρκεί για την άδεια λειτουργίας μικρών επιχειρήσεων σύμφωνα με τις αλλαγές στην διαδικασία που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης .Ηδη για συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχει ήδη προχωρήσει η αλλαγή και για την άδεια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χρειάζεται πλέον μια υπεύθυνη δήλωση.

1

Σύμφωνα με το υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθείται μια σημαντική αλλαγή στη διαδικασία που θα χορηγείται η άδεια λειτουργίας για τις μικρές επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης. «Για τις επιχειρήσεις αυτές θα αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση έναρξης δραστηριότητας στον δήμο προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να αποκτήσουν άδεια λειτουργίας.

Στη συνέχεια ο δήμος θα έχει την υποχρέωση σε ένα 20% αυτών των επιχειρήσεων να ελέγχει ότι η επιχείρηση αυτή είναι σύννομη. Αντιστρέφουμε δηλαδή τη διαδικασία της αδειοδότησης. θεωρούμε ότι μία δήλωση του επιχειρηματία αρκεί για να ξεκινήσει αυτή τη δραστηριότητα και στη συνέχεια θα πρέπει ο δήμος ή οι άλλες αρμόδιες αρχές να ελέγξουν τη νομιμότητα της επιχείρησης.

Σε πρώτη φάση, αυτή η διαφορετική διαδικασία αδειοδότησης θα ξεκινήσει με επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης, όπως π.χ. καταστήματα τροφών, παντοπωλεία, ποτών, κομμωτήρια, αθλητικές σχολές κ.λπ. Θεωρούμε όμως ότι είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση να μπορούμε επιτέλους να θεωρούμε τον επιχειρηματία όχι ένοχο, όχι ύποπτο, αλλά να τον εμπιστευόμαστε και να τον ελέγχουμε δειγματοληπτικά στη συνέχεια».

Χθες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η αλλαγή στην διαδικασία της χορήγησης για την άδεια λειτουργιας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και αδειοδότησης θεάτρων και κινηματογράφων όπου και δημοσίευσε το dikaiologitika.gr πρώτο.

Για να δείτε τις νέες διαδικασίες πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους

Άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και άδεια λειτουργίας θεάτρων και κινηματογράφων

Πηγή: dikaiologitika.gr

Related posts