22 Οκτωβρίου 2018

Breaking News

Νέο χτύπημα του ΣΔΟΕ στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων  προϊόντων

Νέο χτύπημα του ΣΔΟΕ στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων  προϊόντων

Το ΣΔΟΕ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές,  κατάφερε νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων  προϊόντων.

Ειδικότερα, υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ,  σε έλεγχο  που διενήργησαν  την   5η Σεπτεμβρίου 2017  σε επιχείρηση στην Αττική  εντόπισαν  και κατάσχεσαν,  σε χώρο του κτιρίου  – η είσοδος του οποίου ήταν επιμελώς κρυμμένη πίσω από μία μεγάλη βιβλιοθήκη – και στην ειδικά διαμορφωμένη  βάση ενός καναπέ, 94.600 πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών. Επίσης, στους χώρους του κτιρίου εντοπίστηκε εξοπλισμός τοποθέτησης – επικόλλησης πλαστών σημάτων επώνυμων εταιριών, καθώς και μήτρες  σημάτων και κατασχέθηκαν μία ( 1) πρέσα τοποθέτησης σημάτων, 8 μεταλλικές μήτρες  και  λοιπός εξοπλισμός και υλικά επεξεργασίας και τοποθέτησης σημάτων .

Επιπλέον,  στους χώρους  της επιχείρησης,  κατασχέθηκαν εμπορεύματα (τσάντες και πορτοφόλια) –  περισσότερα από 31.500  τεμάχια  – με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών  (απομιμήσεις), τα οποία οδηγήθηκαν για καταστροφή.

Περαιτέρω, κατασχέθηκαν και τέθηκαν σε μεσεγγύηση  – περισσότερα από 57.000  τεμάχια  εμπορευμάτων.

Τέλος, δεσμεύτηκαν ένα όχημα και ένα πολυτελές τζιπ με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, έως ότου προσκομιστούν τα δικαιολογητικά νόμιμης κατοχής εντός της χώρας .

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου,  ένα άτομο  κινεζικής υπηκοότητας και αναζητούνται ακόμα δύο επίσης κινεζικής καταγωγής.

Ζητήθηκε και η συνδρομή της Γ. Δ/νσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε., η οποία παρασχέθηκε με τον ειδικά εκπαιδευμένο – στον εντοπισμό ρευστών διαθεσίμων – σκύλο του Τελωνείου Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, χωρίς όμως να εντοπιστούν χρήματα στους χώρους της επιχείρησης αλλά και στην οικία του συλληφθέντος, όπου διενεργήθηκε έρευνα παρουσία  Εισαγγελέα.

Το Σ.Δ.Ο.Ε., συνεχίζει  με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη  κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

Related posts