23 Οκτωβρίου 2018

Breaking News

Συμφωνεί ο ΣΕΤΕ για σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

Συμφωνεί ο ΣΕΤΕ για σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού

Συμφωνεί ο ΣΕΤΕ για σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέα Ανδρεάδη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου. ΣΕΤΕ - Σκουρλέτης

Συζητήθηκαν τα μεγέθη και οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού, ιδιαίτερα στη βάση της επίδρασής του στη συνολική απασχόληση, αλλά και οι συνθήκες εργασίας στον τουριστικό κλάδο.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ τοποθετήθηκαν για τα ζητήματα της απασχόλησης και της ασφάλισης, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τη διαιτησία για τις εργατικές διαφορές, τα οποία έθεσε ο υπουργός Εργασίας και σχετίζονται με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθούνται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης, ο υπουργός επανέλαβε την βούληση για την άμεση κατάργηση της υφιστάμενης διάκρισης, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός είναι μικρότερος για νέους κάτω των 25 ετών.

Στη συνάντηση εκφράστηκε γενική συμφωνία για τη σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και για την πρωτοβουλία επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέψει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ Η συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2014 – συνοπτική απεικόνιση βασικών μεγεθών
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts